Det har hurtigt skabt stor utilfredshed, at en skole i Græsted har valgt at aflyse deres ellers traditionsrige julegudstjeneste, og det er med god grund. For det er fuldstændig misforstået, at man vælger at ødelægge en gammel tradition, fordi man vil tage hensyn til et religiøst mindretal. Danmark er et kristent land, og det skal vi blive ved med at være.

Det er en fantastisk tradition, der også minder os om nogle af de fantastiske værdier, som netop er kendetegnende ved julen. Det er nemlig her, at fokus for en gangs skyld er flyttet væk fra individet. Julen er et af de tidspunkter, hvor fællesskabet er stærkest, og det skal vi ikke ødelægge.

Kristendommen har været med til at forme Danmark, og det er her en masse af vores traditioner stammer fra. Vi skal passe på vores fantastiske kultur og de traditioner, som vi har i Danmark, og her har skolelederne begået en kolossal fejl ved at aflyse gudstjenesten fuldstændig. Det er en ligeså stor hån mod elevernes faglighed som at droppe undervisningen om velfærdsstaten i samfundsfag bortset fra, at kristendommen har betydet mere for Danmark, end velfærdsstaten nogensinde kommer til.

Bare fordi der er et religiøst mindretal, så betyder det ikke, at det skal gå udover alle de andre, og de skal have ødelagt en af de stærkeste traditioner, som vi har i Danmark. Vil man ikke lade sine børn tage til julegudstjeneste, så kan man vælge at lade dem blive på skolen, hvis ikke man kan acceptere, at vi lever i et kristent land og har kristne traditioner. I virkeligheden burde alle selvfølgelig deltage, men det er trods alt bedre, end at ødelægge det for alle andre.