Rigtig mange forældre oplever, at det er svært at tale med deres børn om store emner. Mest af alt fordi de selv kan have svært ved at sætte ord på, hvad de tænker og føler om emnet.

Jeg er gift, bor sammen med to mænd og har sex med en anden end min mand. Sammen har vi kastet os ud i det, vi kalder et kærlighedseksperiment. Et eksperiment, hvor emnet handler om at skabe en alternativ storfamilie, der indbefatter børn. Børn der er efterladt tilbage uden indflydelse og kun kan følge med i de beslutninger, som vi voksne træffer.

Det har til tider tvunget os voksne ud i svære samtaler om, hvad vi selv føler og tænker om netop vores kærlighedseksperiment, der, hvis vi træder for meget forkert, kan få konsekvenser for vores børn.

En potentiel konsekvens, der har fået mange læsere til at løfte sig fra stolene og lade beskyldningerne hagle ned over os og kaldt os dårlige forældre, der kun har tænkt på os selv og vores behov. Uden at skænke børnene og de udfordringer vores valg må have af konsekvenser for dem en tanke.

Men hvad nu hvis vi rent faktisk har taget børnene seriøst og sat dem som det vigtigste punkt på dagsorden i vores kærlighedseksperiment – hvor efterlader det os så?

Det efterlader os uden tvivl i vores sind, fordi vi har truffet nogle beslutninger med hjertet, hvor vi har vægtet alle fordel og alle ulemper for såvel os voksne som for vores børn. Vi har snakket med venner og familier tæt på, og vi har dannet os et godt billede af den skepsis, som omgiver os. Derigennem har vi forberedt os grundigt på de ting, vores børn måske vil møde på deres vej igennem livet, når det handler om de valg, som vi voksne har truffet. Nemlig at leve i en alternativ storfamilie.

Men hvad er det så, vi har fortalt børnene?

Vi har fortalt børnene sandheden, men vi har fortalt sandheden i et billedsprog, som børnene forstår. Da min mand og jeg afsluttede vores seksuelle relation, og jeg flyttede ud af soveværelset, fortalte vi børnene, at mor og far stadigvæk elsker hinanden, men at vi ikke sover så godt sammen.

Da den anden mand begyndte at sove i mit soveværelse, fortalte vi børnene, at det var fordi, jeg sov bedre sammen med ham end med deres far.

Derefter snakkede vi med dem om legekammerater, hvordan man leger forskelligt med sine legekammerater, men man er glad for dem alle sammen. Der er bare nogle legekammerater, hvor det er sjovest at lege i hule og andre, hvor det er sjovest at spille spil.

Sådan fortalte vi vores børn om vores valg, vores måde at leve på. Vi skabte billeder, som de kunne relatere til i deres hverdag, og på den måde har de været klædt på til at svare på de spørgsmål, som de er blevet mødt med på deres vej.

De kan svare ærligt fra hjertet, fordi vi har truffet valget og fortalt dem sandheden om vores valg, vores kærlighedseksperiment – et eksperiment der handler om at skabe en alternativ storfamilie med børn. Børn uden medbestemmelse, men som har fået fortalt hele sandheden og selv kan bestemme, hvor lidt eller hvor meget de fortæller.

Andre læser også