Jeg har været jaloux – meget jaloux på min mand.

En smuk kvinde ser på mig og siger 'må jeg se et billede af din mand?'

Selvfølgelig må hun det, han er jo en fri mand, så jeg trækker min telefon frem og viser det billede af ham, hvor jeg synes, han er allermest lækker.

«

»Han er da for lækker, ham vil jeg gerne møde,« siger hun.

Fedt, tænker jeg, der er andre end mig, der synes, at han er lækker, og i samme øjeblik er jeg tilbage i starten af vores forhold.

En start, hvor en anden smuk kvinde havde interesse i min mand ganske platonisk. Og trods det platoniske forhold, så oplevede jeg, hvordan jeg følte mig ædt op inden i af jalousi, når jeg så denne smukke unge kvinde for mit indre blik.

Bare tanken om at de skulle sidde i tosomhedens berigende øjeblik, uden at jeg kunne lade mit blik hvile på dem og vide, hvad der ville ske, åd mig op.

Derfor måtte jeg krybe til korset og fortælle ham, at han måtte stoppe med at mødes med hende alene. Alene fordi jeg ikke kunne overskue den alt overskyggende følelse af jalousi.

Jeg satte en stopper for ham og handlede på baggrund af jalousi. En handling som jeg har set tilbage på med skam.

Men hvad er der at skamme sig over, når jeg gjorde det eneste, jeg kunne på det tidspunkt, nemlig at være ærlig og sige, det kan jeg ikke overskue lige nu?

Det, jeg skammede mig over, var, at jeg tog noget fra min mand, der berigede ham, alene fordi jeg var jaloux over tanken om, at hun måske 'var mere berigende end mig'.

I dag skammer jeg mig ikke.

Men da skammen tog over fra en handling baseret på jalousi, spurgte jeg mig selv, om jeg ville være den kæreste, der bevidst fratager berigende stunder fra dem, jeg elsker. Alene fordi jeg ikke kan håndterer jalousien.

Det ville jeg ikke.

I stedet ville jeg være kæresten fyldt med tillid, der giver plads til, at dem, jeg elsker, skal kunne blive beriget - også af andre end mig.

Så langsomt, men sikkert begav jeg mig ind i følelsen af, hvordan hun kunne være 'mere berigende end mig', når han nu havde valgt at leve sammen med mig?

Hun er ikke mere berigende end mig – hun er en anden end mig, og hun kan berige min mand på en måde, som ikke er mig mulig, netop fordi hun ikke er mig.

Den erkendelse blev startskuddet til min rejse igennem den altoverskyggende følelses af jalousi, der for mig ledte til en uhensigtsmæssig handling.

En handling jeg har lært af, og som i dag gør, at jeg stolt viser billedet frem af min mand.

En fri mand, jeg har været med til at frisætte ved at frisætte mig selv af jalousiens magt.

Og det gør det muligt for os i dag at leve, som vi gør, hvor jeg er fri til at være gift og bo med to frie mænd.