Når jeg ser arbejdsgivernes ønsker og regeringens planer om at gøre det lettere at hente udenlandsk arbejdskraft til Danmark, kan jeg kun tænke én ting: Det handler om at skaffe billigere arbejdskraft til arbejdsgiverne.

Men det kan de godt glemme! Vi skal ikke til at presse danske lønninger ned og danske lønmodtagere ud for mere billig arbejdskraft fra lande uden for EU.

Og undskyld mig, men det er altså ikke rigtigt, at vi pludselig mangler så meget arbejdskraft, at vi bare skal åbne for sluserne. Jo, det går heldigvis fremad i Danmark. Men vi har stadig over 100.000 danske arbejdsløse, som gerne vil ha’ et job, flere end 70.000 unge som ikke er i gang med ‘noget’ og mindst 10.000 unge som mangler en lære-/elevplads. Og vi kan se frem til at blive flere på arbejdsmarkedet de kommende år: Faktisk op mod 120.000 flere frem mod 2025. Så vi er absolut ikke i fare for at løbe tør for hænder!

Kan allerede hente specialister

Når det så er sagt, er det klart, at der kan være virksomheder, der efterspørger folk med helt særlige kompetencer, som de ikke - her og nu - kan finde i Danmark. Men allerede i dag har virksomhederne gode muligheder for at hente udenlandske specialister til landet. Der er faktisk rekordmange udenlandske arbejdstagere i Danmark i dag, så det tyder ikke ligefrem på, at det er svært at få folk hertil. Hvis virksomheden bare vil betale 35.000 kr. om måneden i løn, må de ansætte lige dem, de vil, fra hele verden. Det svarer til gennemsnitslønnen for metalarbejdere og elektrikere i Danmark.

Og... Jeg har virkelig svært ved at se, at det beløb er for højt, når det er specialister, stjerner og supertalenter, arbejdsgiverne skal tiltrække. Tror arbejdsgiverne og regeringen virkelig, at det bliver nemmere at lokke dem til Danmark ved at sænke kravet til, hvad de skal have i løn? Selvfølgelig gør det ikke det! Og vi skal ikke skubbe til et ræs mod bunden, hvad løn og arbejdsforhold angår.

Led nu ordentligt, kære virksomheder

Jeg medgiver, at arbejdsgiverne nu skal gøre lidt mere for at finde den helt rigtige medarbejder end under krisen. Problemet med at finde arbejdskraft er dog slet ikke så stort, når man kigger ordentligt efter: Kun 8 procent af virksomhederne fortæller om problemer med at besætte stillinger. Og af dem har 3 ud af 4 ikke engang hørt jobcentret, om de kunne hjælpe!

Det lugter lidt af, at en del arbejdsgivere har svært ved at finde arbejdskraft på samme måde, som teenagere nogle gange kan have svært ved at finde deres fodboldtrøje, inden de skal spille kamp. Det hjælper, hvis man rent faktisk lige kigger ordentligt efter – og gerne de mest oplagte steder.

Så kære virksomheder: Væn jer til, at I også skal til arbejde lidt for at tiltrække jeres nye medarbejdere. Og I kunne starte med at slå alle jeres ledige job op! Det skal jo heller ikke være en gættekonkurrence, hvor de ledige job er.

Og kære regering: Fokuser og brug energien på at støtte op om den trepartsaftale vi har om at løfte vores lønmodtagere herhjemme. Det er hurtigere, det er nemmere og det er – ikke mindst – billigere for samfundet at opkvalificere de ressourcer, vi allerede har. Og så er der allerede gode muligheder for at importere udenlandsk arbejdskraft.