Hvor ku’ det være godt, hvis du ved det kommende kommunal- og regionsrådsvalg sætter kryds ved én, som er optaget af, at tømreren, blikkenslageren og rengøringsassistenten får en lidt bedre hverdag.

Og nu tænker du måske; »hvorfor dog det? Og hvorfor blander LO-formanden sig i øvrigt i, hvor jeg sætter mit kryds?«

Det vil jeg selvfølgelig heller ikke. Det er din stemme. Du bestemmer.

Dét, jeg blander mig i, er debatten, fordi valget er vigtigt. Valget handler om din hverdag og dit arbejdsliv.

Når de nede på rådhuset eller i regionsrådet beslutter, hvad dine skattekroner skal bruges på, så betyder det noget, hvilke værdier og erfaringer politikerne har med til forhandlingsbordet…

Og det gør en kæmpe forskel, når du stemmer på et parti eller en person, som – ligesom os – går op i din hverdag, dit arbejdsliv og kender LO-lønmodtagernes udfordringer.

Er du én af de mere end 12.000 unge, som mangler en praktikplads for at kunne afslutte drømmeuddannelsen? Eller er du en bekymret forældre til en søn eller datter, som ikke kan finde en læreplads? Så stem på en lokalpolitiker, som vil gøre noget ved det!

Det er en hån mod de unge, at der ikke er endnu flere virksomheder og offentlige arbejdspladser, der slår dørene op for dem. Og det kan lokalpolitikerne faktisk være med til at ændre på.

Kommunerne og regionerne er store arbejdspladser. De kan vælge, at de kun vil have udført arbejde af virksomheder, der samtidig opretter praktikpladser. Det bør de gøre.

Er du bekymret for, om de ældre i din familie ikke går en værdig alderdom i møde? Så stem på én, som vil arbejde for at ændre forholdene i sundheds- og plejesektoren. Én, som ved, at der mangler flere hænder derude, så der både kan være tid til bad, rengøring og en hyggelig snak med den ældre.

Eller måske har du oplevet, at dit fag er under pres fra virksomheder, der underbetaler deres ansatte og skaber social dumping? Så stem på en lokalpolitiker, som klart i valgkampen har sagt, at social dumping er et problem, der skal tages seriøst. Én, som vil arbejde for, at det selvfølgelig kun er virksomheder med gode, ordnede forhold, der får byggeopgaven til den nye skole eller det nye supersygehus.

Min opfordring til dig er klar. Inden du sætter dit kryds den 21. november, så tjek hvem, som har fokus på din hverdag og dit arbejdsliv. Din stemme tæller. Valget er dit!