Hold nu op, hvor jeg savner en regering, der bruger finansloven til at tage erhvervsskoleeleverne, arbejderne og de arbejdsløses bekymringer alvorligt – og gøre noget ved de udfordringer, mange bakser med i hverdagen.

Når Lars Løkke og resten af regeringen er ude, fortæller de stolpe op og stolpe ned om, at vi skal ha’ uddannet flere håndværkere, og at man skal lave politik, der kommer lønmodtagerne til gavn. Men når finansloven skal igennem, bliver det tydeligt, at pengene ikke følger med.

Selvom regeringen utallige gange siger, at det skal være mere attraktivt at tage en erhvervsuddannelse, så har de alligevel valgt at tage 100 millioner kroner fra erhvervsskolerne. Det svarer til 200 stillinger, som skal spares væk - er det sådan, man 'styrker erhvervsskolerne?' Nej vel. Er det sådan, man tiltrækker flere unge til skolerne? Nej vel. Når det kommer til stykket, vil blå blok hellere give skattelettelser til direktøren end at prioritere erhvervsskolerne og fremtidens faglærte.

Generelt fører regeringen en politik, som færre og færre uden for Slotsholmen kan se sig selv i.

Når jeg snakker med lastbilchauffører og byggearbejdere fortæller de, at social dumping, og ræset mod bunden fylder utrolig meget i hverdagen. Og nu må vi så forstå, at regeringen mener, at indsatsen mod social dumping sagtens kan tåle færre penge? Endda i en tid, hvor antallet af virksomheder og medarbejdere fra udlandet boomer - uden at myndighederne har styr på, om det går ordentlig for sig derude. For nylig lavede vi en stor undersøgelse blandt danskerne.

Den viste, at hele 59 procent mener, at politikerne ikke gør nok imod social dumping. Men danskernes bekymring for, at deres jobs bliver overtaget eller løndumpet af underbetalt, udenlandsk arbejdskraft, er åbenbart ikke en bekymring, som optager regeringen synderligt meget. Ellers var social dumping indsatsen for længst blevet en permanent del af finansloven - i stedet for at bero på klatfinansiering.

Hårdt arbejdsmiljø og slidsomme arbejdsdage er en realitet for slagtere, murere og SOSU’erne – bare for at nævne nogle få faggrupper. Dem har politikerne på Christiansborg også - igen igen - ignoreret. Arbejdstilsynet er blevet rundbarberet de sidste par år, og det fortsætter.

Og ikke nok med det, så har regeringen og DF tænkt sig at bruge færre penge på aktivering og opkvalificering af arbejdsløse. Det dur simpelthen ikke. Vi skal have alle med - specielt i en tid, hvor vi har råd til det.

Men ak ja. V, K og LA vil hellere diskutere (skjulte top)skattesænkninger end bedre livskvalitet for de almindelige lønmodtagere, der holder Danmark kørende. Eller, hvordan vi får de unge og de arbejdsløse med i opsvinget gennem investering i uddannelse.

Jeg har et meget klart budskab til politikerne. Få nu tilført flere penge til erhvervsskoler, Arbejdstilsynet, og bekæmpelse af social dumping! Brug penge på at uddanne og opkvalificere ledige. Sæt i gang!