Burka Bullshit på Borgen.

Det har været lidt surrealistisk at følge en række burka- og niqab-klædte kvinder vade ind og ud af Borgen for at tage selfies med en masse storsmilende politikere, især fra den yderste venstrefløj.

Faktisk er der ikke noget at smile af, når man ved, hvor mange kvinder rundt omkring i verden, der er tvunget til at gå rundt i dette mobile fængsel, fordi mændene regner dem for nul og niks.Gruppen, som jævnligt besøger folketinget, hedder 'Kvinder i dialog' og vil gerne diskutere med politikerne i øjenhøjde. Det sidste er et meget velvalgt udtryk, da øjnene netop er det eneste, man kan se.

Kvinderne gør meget ud af at fortælle, at hele diskussionen handler om, at det er et voldsomt overgreb på deres rettigheder, hvis man pludselig må se, hvem de er i det offentlige rum. Nu da de går så meget op i rettigheder, så kunne det jo være rart at efterprøve, om de kun er interesserede i deres egne rettigheder eller i rettigheder sådan generelt.

Via mit lange liv på Nørrebro ved jeg udmærket godt, at folk, der går med niqab eller burka, er hardcore salafister, der går ind for sharialovgivning og gerne ville indføre den i Danmark, hvis de kunne. Men man skal som bekendt lade tvivlen komme til gode, og derfor skrev jeg til dem for at høre, om de ville mødes med mig. Jeg ville gerne høre dem om følgende:

Hvad er deres holdning til homoseksuelles rettigheder?
Hvad er deres holdning til rettighederne for dem, der forlader islam?
Hvad er deres holdning til rettighederne for dem, der kritisere eller laver satire med deres religion?Desværre havde de ikke tid til at mødes med mig….

Dette viser endnu engang, at når religiøse ekstremister taler om rettigheder, så er det altid kun noget, der gælder for dem selv.