KOMMENTAR

Hvad sker der for jer, Hobro? Mener I det seriøst, når I begynder at tale om moral i sagen om den manglende spillertilladelse til Adama Tamboura, der kostede tre point på skrivebordet?

Steen Juulsgaard, formand i Hobro, tog bladet fra munden i kampprogrammet til opgøret mod Esbjerg, hvor han lod forstå, at topfodbold er en ’fejlfinderkultur, hvor klubdirektører går på detektivarbejde’ - en klar reference til AGFs Jacob Nielsen, der fandt ud af, at spillercertifikatet til Tamboura fortsat lå i Randers, da AGF tabte 1-2 til Hobro.

»Vi må håbe, at de klubber, der er dygtigere ved skrivebordet end på fodboldbanen skal stå til regnskab for deres moral en dag. I hvert fald prioriterer vi andre værdier i Hobro IK,« lød det videre i kampprogrammet.

Bum.

Så kan de dumme mennesker i AGF lære det. Og så lad os glemme alt om, at Hobro lagde sig fladt ned dagen efter sagen blev kendt og erklærede sig skyldige.

Lige indtil klubbens advokat mente at kende en udvej fra en sag, der ellers altid koster det, den også kostede her - et nederlag på 0-3. Så lad os pakke moralsnakken sammen, for det virker stik modsat, når man begynder at pege fingre ad andre uden selv at have orden i eget hus.

Sagen er, at regler er regler. Der gives ikke ved dørene, fordi man ikke ser sig selv som en del af topfodbolden eller drives helt så professionelt som andre klubber.

Det er ene og alene Hobros ansvar, at man begik en fejl i kampen mod AGF. At forsøge at skyde skylden over på Jacob Nielsen er uklædeligt, selv om det til stadighed vil være kilde til en vis undren, hvordan AGF-chefen dog kunne få den ide, at Tambouras spillercertifikat stadig befandt sig i den klub, hvor Jacob Nielsen tidligere arbejdede.

Bundlinjen er, at Hobro blev opdaget, da man havde rod i papirerne, og det koster. Færdigt arbejde.