KOMMENTAR:

Hold nu op en sviner, Oleg Tinkov fik sendt afsted torsdag aften mod Bjarne Riis. Men det er ikke den, der kommer til at definere Riis' fremtid. Her er andre emner vigtigere.

Doven, uduelig, uden indvirkning på holdets præstation, lyder prædikaterne i den Oleg Tinkov-klumme, som Cyclingnews har offentliggjort. Kort sagt: en dyr kransekagefigur med en årsløn på en mio. euro om året.

Hvis den skidtspand falder ind under "lad os holde årsagen til fyringen internt", så tør man slet ikke tænke på, hvad der var kommet frem uden den aftale. En aftale, som Bjarne Riis minutiøst overholder, og som betyder, at han endnu ikke har haft  behov for at delagtiggøre omverdenen i sine fremtidsplaner.

Perfiditeterne står i kø i Tinkovs klumme. Sådan ser han verden. Bjarne Riis skaffede ikke sejre, tjente for meget og brugte for mange af chefens penge på noget, der ikke virkede. Og så var han blødsøden overfor de stjerner, der nu skal have en skrigende russer jagtende dem, når Giro d'Italia begynder i weekenden. Held og lykke med den strategi - som Tinkov jo vil dyrke endnu mere, når Alberto Contador har vundet løbet. Selvfølgelig fordi Tinkov satte ekstra pres på, naturligvis ikke fordi alle de værste konkurrenter ikke stiller op...

Bjarne Riis kan i det store hele være ligeglad. Alle ved, at de to skiltes uden kram i døren. Alle ved, at Oleg Tinkov er, skal vi sige, tydelig i kommunikationen. Og alle ved, at i cykelsporten er der også himmelvendte øjne, når Tinkov vender ryggen til.

Næ, Bjarne Riis skal i højere grad bekymre sig om, hvorvidt han går fri i den dopingrapport, som vi på tredje (!!) år afventer resultatet af. Den i sig selv kan spolere et comeback. Noget andet er, at Bjarne Riis nok har netværket i sporten, men det er langt fra alle sponsorer, der synes, det er optimalt at have en mand ansat, som bliver nævnt i samme åndedrag som Alexandre Vinokourov - også selv om han skulle gå fri.

Svineren fra Oleg Tinkov kan Bjarne Riis grine af. Også selv om russeren måtte have ret i flere af påstandene. Så hvis fortiden spænder ben for Bjarne Riis, er det ikke den fortid, Oleg Tinkov har været en del af. Næ, det vil være tiden med Tyler Hamilton, Jörg Jaksche, Ivan Basso og de andre krudtugler.