Vi er godt i gang med det nye år. Vi er midt i januar måned, men jeg undres allerede.

Det er lidt en tradition, at man ved udgangen af året stiller sig selv spørgsmål om året, der er gået, reflekterer over tilværelsen og måske endda sætter nye mål og ændringer for det nye år.

Jeg synes det er en fin ting at gøre. Et nyt år er en ny start og en ny tid. Ved at se sådan på det, er det en måde at give sig selv lidt fornyet energi, hvis man er kørt træt.

Og uanset hvordan vi vender og drejer det, så betyder et årsskifte altså, at vi starter forfra.

Er man i tvivl om det, så er det jo blot at kigge på kalenderen.

Når man starter forfra, lige meget hvad det end omhandler, har man mulighed for at gøre ting bedre og ændre på noget, som ikke har fungeret godt nok. Så derfor er jeg fortaler for nytårsforsæt. Hvad enten der er ændringer for ens livsstil eller nye ting, man vil lære eller opleve.

Men jeg skal da lige love for, at det er blevet populært at være alt andet end dét, altså fortaler!

Jeg er støt på så mange forskellige opdateringer på de sociale medier og holdninger i det hele taget, som decideret revser dem med nytårsforsæt. Det er simpelthen blevet en sport at være ’Rasmus Modsat’ og gå mod strømmen og traditionerne – bare for at gøre det!

Udover at jeg undres, tænker jeg også, at det da er en negativ retning, vi styrtdykker mod med denne holdning.

Verden falder stille og roligt sammen om os – både vedrørende globale udsigter, men også i forhold til livsstil og levestandarder.

Antallet af overvægtige personer stiger og stiger og er nu langt større end antallet af normalvægtige. Der er også flere og flere syge, og specielt personer med psykiske lidelser stiger markant.

Derfor forstår jeg ikke, at det er så svært at omfavne hinanden i fællesskab, støtte op omkring forandringer og vigtigst af alt at motivere os selv og hinanden til et bedre liv og et endnu bedre sted for os alle at være.

Jeg synes, det er sejt med nytårsforsæt. Også selvom det måske er det samme som sidste år.

Hvis man ikke nåede det der, så har vi alle forudsætninger for at gøre det i år, for vi har netop taget hul på et nyt, helt friskt og spændende år.

Gør det for fanden, for set nu du ikke får chancen til næste år. Vi er jo ikke garanteret noget her i verden!

Og dem, der kalder det »same shit, different year«, lad dem blot blive i det gamle samme! Lev, mens du gør det.

Læs mere på Lea Hvidts blog her