Det er en mental udfordring at forsøge at skrive alle krænkede i mandtal, og i denne uge åbner vi oven i købet krænkelsesklummen med en hjernevrider:

Det er et filosofisk spørgsmål, hvorvidt et træ, der falder i skoven, afgiver en lyd, hvis der ikke er nogen til at høre det.

På samme måde har det altid været aktuelt at stille det filosofiske spørgsmål: Findes der humor i Sverige, når der aldrig er nogen, der griner?

Forleden viste en svensk skoleklasse imidlertid, at der faktisk er små lommer med spas hinsidan, selvom ‘systemet’ tilsyneladende arbejder utrætteligt på at komme dem til livs.

I forbindelse med en ‘ligestillings-uge’ på skolen havde en svensk skoleklasse udfærdiget en menu med ligestillings-retter som 'Cevapcici med Queer-dressing og trans-ris', ‘Kønsneutral pølsegryde med ligestillings-bulgur' og 'Pasta med kødsovs, hvor alle ingredienserne er lige vigtige og værdifulde'.

Personligt har jeg en fornemmelse af, at vi skal helt tilbage til den svenske kok fra ’Muppet Show’ for at finde kulinarisk, svensk komik på samme høje niveau, så her var vel alle muligheder til stede for at fnise bare en lille bitte smule af den jernhårde, svenske krænkelseskultur. Men den går naturligvis ikke; det forventelige udspillede sig: En 17-årig elev anmeldte menuen til Skolinspektionen, en statslig tilsynsførende enhed, for at være 'otroligt kränkande.'

I Jyllands-Posten, avisen med landets suverænt mest forbitrede læsere, for en translatør fra Viby J i blækhuset for under overskriften 'En skrækkelig ferie' at spendere 7099 tegn inklusive mellemrum på at formulere en kronik, hvis egentlige væsen blev en spruttende klump af raseri over, at der var larmende børn på en ferie, translatøren havde været på. En ‘all inclusive’-ferie, godt nok, og tilsyneladende i skolernes efterårsferie, men alligevel.

Eneste formildende omstændighed er translatørens ret fyndige sprog, hvor børnene beskrives som ‘dommerfløjter’, mens fædrene kaldes: 'blege, uden spor af arbejdende muskler, ofte allerede skaldede eller også med fancy teenageklipninger, sporadiske hårtotter og drengerøvstatoveringer i spredt fægtning på den hel-, halv- eller tyndfede krop.' Da jeg tilhører kategorien, føler jeg godt, at jeg kan undskylde for feriekrænkelsen på vegne af bemeldte gruppe.