»Jeg fucking kommer og tæsker dig - Håber din mor dør af kræft«.

Den besked fik jeg for et stykke tid siden efter at have vundet over en 13 år gammel dreng i et computerspil på nettet. Jeg kendte ham ikke og har aldrig mødt ham, men da jeg kiggede på hans profil kunne jeg se, at han hed Magnus og var 13 år.

De seneste par uger har flere store medier sat fokus på, hvordan unge som Magnus har fri adgang til at gamble på nettet for tusindvis af kroner uden større problemer, fordi det sker med computerspil som medium.

Det er på sin vis ikke noget nyt, at der bliver sat fokus på et fænomen på internettet, som chokerer den danske forældrestab. Ligesom det heller ikke er noget nyt, at børnene og forældrene bliver placeret i en komfortabel offerrolle, der ikke bærer noget ansvar.

For det er jo ikke Magnus' skyld, han er kun en dreng og ved ikke bedre, ligesom det heller ikke er Magnus' forældres skyld, fordi det er jo så svært at følge med i, hvad de unge laver på nettet – det går jo så hurtigt.

Jeg savner, at der er nogen, som konfronterer de forældre, der gemmer sig bag et hav af undskyldninger for, hvorfor de ikke engagerer sig mere i, hvad deres børn laver på nettet - når den åbenlyse forklaring er, at de er for dovne.

I stedet for at tage ansvar banaliserer forældre, hvor seriøst det er, når deres børn sender dødstrusler og kalder tilfældige mennesker for ludere, fordi det hele foregår i et digitalt univers, der kan virke ufremkommeligt og svært at forstå.

Jeg har før oplevet, at en 12-årig dreng kontaktede mig online og forsøgte at snyde mig til at give ham et digitalt våben til et computerspil, der havde en værdi på cirka 1.000 danske kroner. Det lykkedes ikke for ham, men jeg fik i stedet hans fulde navn og ringede hans mor op efter at have fundet hendes nummer på nettet.

Efter at have præsenteret mig og bekræftet at det var hendes søn, jeg havde snakket med, fortalte jeg kort historien om, hvordan han havde forsøgt at snyde mig. Jeg nåede ikke at fortælle historien færdig, før hun smed røret på.

Det må være hårdt for hende som forælder, at den digitale verden, som hun ikke har orket engagere sig i, pludselig bliver til virkelighed i form af en 26-årig, der har snakket med hendes søn på nettet. Ligesom det forhåbentligt bliver hårdt for 13-årige Magnus forældre den dag, én ligesom mig ringer og konfronterer dem med, hvad deres dreng laver på nettet.

Jeg kan godt forstå, at det kan være svært at sætte sig ind i, hvorfor dit barn gider at bruge flere timer dagligt foran en computerskærm. Og endnu sværere at forstå alle de sociale dynamikker som konstant ændrer sig. Det er nemt at forstå, når Magnus har været oppe og slås i skolegården, men det er svært at forstå, når han truer mennesker, han ikke kender, med ord, du aldrig kunne forestille dig, at han ville sige til et andet menneske.

Så i stedet for at stå uforstående tilbage, så engagér dig som forælder. Spørg, hvad dit barn laver på nettet, hvordan han eller hun taler og brug mere end bare et kvarter på at forstå den online- verden, dine børn hver dag fordyber sig i.

Det er ikke fordi, det går så pokkers hurtigt med alt den teknologi og den forbandede ungdom, det er fordi, du som forælder springer over hvor gærdet er lavest, når du tror det er tilstrækkeligt at vide, hvad Snapchat og Instagram er for at forstå, hvad dit barn laver på nettet.