Ligesom resten af det danske rige er jeg også blevet opslugt af den altomfattende Knæk Cancer-kampagne, som TV2 og kræftens bekæmpelse hiver op af hatten hvert år.

Ligegyldigt hvor end der kigges, skal der snakkes kræft - jeg kan ikke engang købe en liter skummetmælk i Netto uden at skulle tage stilling til, om jeg skal købe en Knæk Cancer-knappenål af den flinke kassedame i stedet for min vanlige salami-snack.

Det er på mange måder meget rørende, hvordan danskerne år efter år kan samles om at donere flere hundrede millioner kroner for at bekæmpe den ene sygdom, som næsten alle har haft inde på livet.

Jeg plejer selv at donere et beløb, det er svært at undgå, når først TV2 tænder for røgmaskinen, og Go' Morgen Danmark-værterne står med deres Colgate-smil og minder mig om, at jeg også kan hjælpe.

Men i år køber jeg hverken knappenål, salami-snack eller lader mig charmere af det fine sceneshow.

I stedet sparer jeg op.

Jeg er nemlig helt afsindigt bange for kræft. Det er ualmindeligt svært for mig at forstå- og forholde mig til en sygdom, som først bliver rigtig synlig, når den skal behandles.

Derfor tager jeg også så mange forholdsregler som muligt, som kan være med til forhindre, at det bliver mig, der en dag er blandt de 35.000 mennesker, der hvert år får kræft.

Det har resulteret i, at jeg i øjeblikket sparer 5.700 kr sammen for at kunne få tre skud med vaccinen Gardasil 9 - også kendt som HPV-vaccinen.

Jeg tror, der er mange, som vil blive overraskede over at vide, at lige netop HPV-vaccinen ikke kun er forbeholdt kvinder, men også menes at forebygge flere HPV-relaterede kræftformer hos mænd. Heriblandt kan nævnes typer som penis- og analkræft. Symptomer på førstenævnte er i øvrigt, at penis bliver blåbrun.

Derfor undrer det mig også, at når vi netop snakker om at knække cancer, hvorfor der så ikke snakkes mere om at udbrede de præventiver til kræft, som der virker. Hvorfor skal unge mænd ikke også have muligheden for at kunne blive vaccineret gratis?

Det virker på mange måder tragikomisk, at en vaccine, som er mere effektiv desto yngre modtageren er, samtidig bliver lettere tilgængelig, desto ældre man er, hvis du selv skal betale for den.

Mænd er i forvejen dårlige til at gå til lægen. Det er jeg også selv, og jo ældre jeg bliver, desto tættere kommer jeg også på at troen på, at sygdomme er noget, man kan gå sig fra, hvis bare man går hurtigt nok.

Lige præcis derfor må det også være nødvendigt at forebygge dér, hvor det er muligt. I stedet for at regne med, at samtlige mænd vågner op i morgen med en uforklarlig trang til at gå til lægen og betale en måneds SU for at beskytte sig mod en sygdom, som de måske aldrig får.

I USA anbefales HPV-vaccinen til unge mænd i alderen 9-26 år. I Danmark bliver der årligt registreret 400-500 tilfælde af kræft hos mænd, som er relateret til en HPV-infektion- og tallet stiger.