Blå blok sælger sin politik med fedt og snyd. De fedter for privatbilismen og den lille skatteegoist, som bor i nogle mennesker.

Som tryllekunstnere jonglerer regeringen lidt for kreativt med tallene. De fleste har vist gennemskuet, at regeringen vil fylde lommerne på de mennesker, som har så rigeligt i forvejen, og at de ser stigende ulighed som en ubetydelig detalje.

Men højrefløjen er åbenbart samtidig skræmt over, hvordan deres politik bliver modtaget. Det forstår jeg jo ganske udmærket, for deres rå klassepolitik til glæde for de mest privilegerede er frastødende. De ved, at danskerne ikke er så vilde med uretfærdighed og ulighed. Derfor benytter de sig af tusk, fusk og lusk. Pakkerne til de rige pakkes ind i flere lag tykt, kulørt papir.

Først påstod regeringen, at man havde droppet at sænke topskatten. Inden man kunne nå at stave til VLAK, fik vi at vide, at de ville fjerne beskæftigelsesbidraget. Resultatet er præcis det samme, bare med et andet navn. Gennemskuet!

Så kom næste runde med indpakningsøvelser. Frisk og frejdigt påstod de, at HK’eren og andre lavtlønnede vil blive lettet mere i skatten end direktøren. Da vi fjernede papiret, så det helt anderledes ud, for den kreative bogføring handlede om procenter.

Regeringen trak overbærende på skuldrene, og hævede pegefingrene, mens de belærte den undrende befolkning om procentregningens finurligheder. Det retfærdige var åbenbart gemt i matematikken omkring håndtering af procenter. Men valutaen i Danmark er faktisk kroner og ikke procenter. Mig bekendt kan man ikke købe ind med procenter i de danske supermarkeder. I kroner, som vi indtil videre betaler med, scorede direktørerne selvfølgelig kassen. Gennemskuet!

De 1000 rigeste får en skattelettelse på op mod 200.000 kr., mens den lavtlønnede får 5.000 kr. og en papnæse. Skatteminister Karsten Lauritzen indrømmede da også, at regeringens udspil var ulighed i metermål.

Men det sluttede ikke der. Det blev afsløret, at selv de 7 procent i skattelettelse til HK’eren, kun holder, hvis man går ud fra, at den almindelige arbejder betaler samme husleje som direktøren. Det er vist ikke så almindeligt. Regeringen blev taget med bukserne nede!

Blå bloks klassepolitik illustreres meget godt med forslaget om at sætte registreringsafgiften på biler ned. De største lettelser til de store, dyre og forurenende biler. Den mindste lettelse til de små biler. Jeg lader lige billedet stå.

Er der milliarder til skattelettelser, skal de aldrig, aldrig, aldrig fremover sige, at der ikke er penge til betjente til bandekrigen, til det forebyggende arbejde i udsatte boligområder, til sundhedsvæsenet, til de gamle eller til at gøre endeligt op med den uretfærdighed, at hver femte dreng ikke får en uddannelse. De skal aldrig mere slippe afsted med dårlige undskyldninger om, at vi ikke har råd til gode erhvervsskoler så vi kan uddanne håndværkere eller til en ordentlig indsats med social dumping og et bedre arbejdsmiljø.

Regeringen forsøger med tusk, lusk og fusk at narre befolkningen til at acceptere skattelettelser, der trækker Danmark endnu mere skæv.