Er du en dreng på mellem 15 og 19 år? Sidder du og keder dig på sådan en trist februargrå dag, hvor du allerede nu ved, at det tætteste du kommer på noget meningsfuldt er at stalke de kommende deltagere til Paradise Hotel. Så er her et forslag:

Ring til din læge og sig, du er homoseksuel.

For en uges tid siden blev det nemlig for første gang muligt for mandlige teenagere op til 19 år at få den omdiskuterede HPV-vaccine. En vaccine som er med til at beskytte mod HPV-relaterede kræftformer som anal- og peniskræft.

Det eneste krav for at få vaccinen gratis, der ellers normalt koster mange tusinde kroner: Du skal være bi- eller homoseksuel.

Selvom initiativet er et skridt i den rigtige retning, så virker fremgangsmåden mest af alt som en dårlig joke. Idéen om, at du skal være afklaret med din seksualitet, før du kan blive vaccineret, er grotesk, selv hvis tilbuddet gjaldt alle aldersgrupper.

Når du så ovenikøbet smider ind i ligningen, at du helst skal nå at være afklaret med din seksualitet, inden du når dine 20'ere, ville det give fin mening, hvis de gratis vaccinationer i samme omgang blev uddelt på månen.

Det er efterhånden en del tid siden, jeg var 19 år gammel. Jeg tænker mig selv som heteroseksuel, men føler stadig ikke jeg kan udelukke chancen for, at jeg vågner op i morgen og tænker: »Ej, hvor har jeg bare lyst til at blive bollet bagfra af Søren i dag.«

Chancen er der altid, og derfor føles det også som om, at Sundhedsstyrelsen, der står bag initiativet, rammer ved siden af, fordi de risikerer at gøre noget nemt, som at få en vaccination, til noget sårbart.

Det vil være skønt, hvis vi kunne leve i en verden, hvor alting var solskin og regnbuer, og alt var fantastisk, og det regnede med kattekillinger, hvis jeg fortalte, at min yndlingsfarve er pink.

Men det gør vi ikke. Realiteten er den, at vi lever i en verden, hvor det at føle sig anderledes kan være et helvede. Sådan burde det ikke være, og det er uhyre vigtigt at kæmpe for, men det bør ikke være en kamp, som skal kæmpes, når det potentielt kan koste liv for de drenge, som ikke bliver vaccineret.

Sundhedsstyrelsen eget argument for kun at inkludere bi- og homoseksuelle drenge er, at de har en øget risiko for at udvikle blandt andet analkræft, hvis de bliver ramt af HPV-virussen. Herunder beskriver Sundhedsstyrelsen også selv initiativet som en oplysningskampagne til den specifikke målgruppe.

Det er i sig selv en nobel sag, men når man kigger ud i verden og ser, at lande som USA, Østrig og Canada vaccinerer drenge uanset deres seksualitet, så glemmer man lidt den noble tanke og undres i stedet.

Så hvis du sidder som teenager og læser dette, så tænk ikke så meget over, om du er mest tiltrukket af Søren eller Sabina, når du overvejer, om det her er et tilbud for dig.

Se det i stedet for, hvad det er: Et smuthul der kan spare dig adskillige tusinde kroner, og muligvis hjælpe dig med at omgå en væsentlig mere omfattende tur til lægen med analkræft om nogle år.

Så gør dig selv en tjeneste og tag din bedste ven under armen og gå sammen ned til lægen og fortæl med oprejst pande, at i dag er i begge til mænd og gratis HPV-vacciner.

Så kan i være bedste venner igen i morgen.