Verdens mindste problem er fundet - 2018 er vågnet. Hold på pussy-hat og briller!

I de første dage af vores nye år så det ud til, at vi i fællesskab havde tænkt os at efterlade vores småkrænkede følelser i 2017. Men nu bliver der alligevel stødt lidt på de småkrænkedes manchetter hid og did, så opgaven med at skrive de krænkede i mandtal må derfor indtil videre fortsætte her i 2018:

Det skabte opstandelse, at DR har navngivet den nye sæson af successerien Broen 'Broen IIII' i stedet for 'Broen IV', som hvis man skulle skrive det med romertal. Det gode er, at hvis man kan hidse sig så meget op over det, at man farer til tasterne for at sprede sin galde over de til formålet smukt indrettede sociale medier, ja så MÅ man bo i landet af mælk og honning. Det er det ‘problem’, de andre i-landsproblemer griner ad og ikke rigtig kan tage seriøst. ‘Problemet’, hvor virkeligheden tilsyneladende overgår fantasien.

Hvis vi en skønne dag skal beskæftige os med mindre problemer end dette, er vi nødt til at opdage en ny form for fysik, fordi de vil være bygget op af så små partikler, at vi endnu ikke har forsket os frem til dem.

Boom! Pludselig ligner 2018 året, hvor alt er muligt.

For eksempel var der også den om formanden for Danske Folkeskoleelever, der i et debatindlæg i BT tilsyneladende på grådens rand gik i rette med professor Niels Egelund og professor Peter N. Allerup, der havde tilladt sig at være kritiske overfor karakterinflationen ved eksamensbordet, hvor et 12-tal godt nok efterhånden udløses af, at eksaminanden møder op til tiden og er i stand til at fuldføre en hel sætning uden at bruge vendingerne ‘sådan der’ og ‘ærligt’.

En kritik, elev-formanden fandt 'sundhedsskadelig for menneskets sind'. Fy, hr. og hr. professor!

Slutteligt må vi vende den sælsomme hovedbeklædning; Pussy-hatten.

Den lyserøde, hæklede eller strikkede hovedbeklædning udformet for at lede tankerne i retning af kvindelige kønsorganer, efter præsident Trumps famøse 'grab 'em by the pussy'-kommentar.

Nu viser den spøjse og tilsyneladende tilforladelige kusse-hat nemlig sit sande og meget onde ansigt, og nogle feminister finder, at den truer med at splitte det feministiske fællesskab. Phoebe Hopps, der har stiftet og er præsident for Women’s March Michigan, udtaler eksempelvis sin kritik af hatten, fordi den 'ikke er inkluderende for transkvinder eller ikke-binære kvinder eller kvinder, hvis kønsdele ikke er lyserøde,' siger hun ifølge Berlingske til amerikansk presse.

Selv vil hun nu derfor undlade at bære hatten, 'selv hvis det kun er få, den sårer'.

Med den form for interne kamp blandt venner overlader feministerne en bred flanke til den virkelige og ydre fjende: Patriarkatets eliteenhed af hvide, midaldrende cis-mænd. Hold på pussy-hat og briller!