Man kan ikke altid regne med politiske målinger. Men der er lige kommet én, der viser, at 37 procent af os stadig ikke ved, hvad vi skal stemme ved kommunalvalget, og det skal nok passe. Som vælger bliver man nemt forvirret, når halvdelen af politikerne siger, at kommunen er god, mens den anden halvdel siger, at den er dårlig.

Personligt har jeg altid haft en række pejlemærker til min egen stemme. Og jeg deler gerne nogle af dem ud til dem, der måtte mangle lidt demokratisk hjælp.

1, Stem altid på dem, der lover mest. Hvis du er en ægte dansker, vil du gerne have mere af alting med det samme. Og du ved bare, at der er penge nok i kommunekassen - især til dig og dine prioriteter, så du skal ikke høre på dem, der siger noget andet.  Find derfor en politiker, der giver dig ret i alting, og som vil bruge penge lige præcis på det. Og stem ikke på dem, der mener, pengene kunne gavne hele kommunen bedre et andet sted.

2. Stem flere kvinder ind i kommunalbestyrelsen. Mænd har et langt dårligere helbred end kvinder, og det bliver ikke bedre af at sidde til timelange møder med dårlig kaffe og tørkager i teknisk udvalg. Det kunne kvinderne godt hjælpe os lidt med.

3. Stem for længere og højere vejbump. Det er ganske vist irriterende med de der bump på vejen. Og de har vist heller ikke nogen særlig effekt på trafiksikkerheden. Men jeg har opdaget, at det kilder i maven, når man kører hen over dem med 85 km/t. Så nu mangler vi kun, at de bliver udvidet så meget, at man kan bruge dem som ramper og nærmest flyve hen over dem. Hånden på hjertet, hvordan skulle man ellers føle en smule liv, når man sidder i sin gamle Renault?

4. Glem kloaker og sådan noget. Alle målinger viser, at folk er revnende ligeglade med vores kloaker, selvom de er så nedslidte, at de knap kan transportere en håndfuld pøller fra det nærmeste plejehjem.  Og selvom regnen vælter 30 procent mere ned over os end før, så er vi også ligeglade med vandafledning. Og gasledninger, gadelamper, fjernvarme og alt det andet der får dagligdagen til at fungere.

5. Vi går mere op i, at de gamle får boller i karry længst muligt i eget hjem. Det ved politikerne godt, så derfor lover de masser af boller i karry længst muligt i eget hjem. Det er den sande velfærd.

6. Stem for en dårligere folkeskole. Alle undersøgelser viser, at skolen er det næst vigtigste emne ved kommunalvalget. Og det er jo underligt, når kommunen faktisk ikke kan gøre meget ved skolerne udover at ansætte en sød pedel og sådan noget. Det er Christiansborg, der laver lovene og reglerne og bestemmer, hvad børnene skal lære. Kommunalpolitikerne, derimod, skal bare have en rentabel drift, og det har man i de sidste ti år i stor stil sørget for ved at lukke skoler. Der er i øvrigt ingen forskning, der kan vise en klar sammenhæng mellem flere penge og bedre skoler. Derfor skal man måske finde sig en kandidat, der vil bruge færre penge. Jeg ved ikke, om det hjælper noget, men vi er da snart nødt til at gøre det modsatte af det vi plejer, ik?

7. Stem på flere skraldemænd. Jeg blev lidt overrasket, da jeg så, at renovation og genbrugspladser ligger højt på listen over danskernes vigtige emner ved det kommende valg. Men det er måske ikke så underligt. Vi danskere er nemlig dem, der producerer mest affald i Europa, så vi vil jo nok gerne være sikker på at kunne komme af med det.

8. Bag vores enorme bjerge af skrald gemmer sig naturligvis en nation, der forbruger og æder som gale. Og da man samtidig kan se danskerne kræve endnu mere af alting, fra serviceydelser til medisterpølser, så giver det jo mening, at man også kræver flere skraldespande og renovationsfolk. Og det skal være nu!

Godt valg til alle. Især til dem der vil have noget mere af alting.