Så har vi snart overstået den første uge af 2018. Jeg har brugt dagene på at samle et lille udvalg af de mange forudsigelser, eksperterne leverer om vores liv i det nye år. Jeg synes i al beskedenhed også, at jeg atter har fået bekræftet, at alt nyt er noget lort.

Mange skriver f.eks. om en eksplosion i digital genkendelse. I USA er de allerede i gang med at afskaffe pas og boarding-kort i lufthavnen. I stedet skal man kigge ind i en scanner, der så genkender dit ansigt. Det er godt for de unge. De lever i en kultur, hvor genkendelse er vigtigere end anerkendelse. Og de elsker at kigge ind i en linse.

Det er mere bekymrende for os andre, for der er dage, hvor jeg ligner Otto Leisner og andre dage, hvor jeg ligner Bertel Haarder temmelig meget. Det kan jo alt sammen godt medføre noget postyr i lufthavnen. Og hvis Bertel til gengæld rejser på mit ansigt, kan han altså godt få problemer i en del lande. Jeg skylder på nogle barer rundt omkring.

Flere aviser skriver, at der vil komme mere politisk vrede. Folk vil have opmærksomhed og rettigheder. Jeg tror, det vil brede sig til os nordjyder. Vi fik godt nok to motorveje for nogle år siden, men det var også nødvendigt, for vi bruger den ene til at komme hurtigt til Frederikshavn og den anden til at komme hurtig ud af Hjørring.

Bortset fra det er vi helt og aldeles overset af resten af samfundet. Ja, vi går rundt i gummistøvler, og vores piger flytter til Århus for at sidde på cafe, men vi er faktisk stolte over at være nordjyder. Folk må også godt kalde os for Nordjyder. Men hvis de kalder os for 'store nordjyder', bliver vi rasende.

Ifølge BBC forudser kulinariske eksperter, at 2018 vil byde på meget mere mad med gærede og syltede produkter. Det er bekymrende. Min mave gærer allerede rigeligt. Oveni hævder eksperterne, at non-alkoholiske drikke vil vinde frem, så det bliver året, hvor vi mødes omkring syltede nedfaldsfrugter og hjemmelavet limonade. Lad festen begynde!

Magasinet ELLE fortæller, at én af damernes 2018-frisurer bliver 'Dirty Blond', og det lyder da umiddelbart som noget, vi kunne sætte pris på i Slyngelklubben. Desværre viser det sig, at Dirty Blond blot handler om at lade hårrødderne være mørke, mens de lange spidser skal være blonde. Og godt nok er jeg ikke stylist, men er det ikke sådan, de fleste allerede ser ud to uger efter en farvning? Jeg har sagt det før, og jeg siger det igen: Stol ikke på dem, der vil lave fremskridt.

I COSTUME fortæller moderedaktøren, at 'det unikke og personlige' vil være i høj kurs i 2018. Det lyder som noget af en forandring i et land, hvor alle går klædt i jordfarver. Og det lyder direkte faretruende, at folk skulle begynde at vise en form for personlighed. Det er sjældent kønt, når det sker. Kan folk ikke få en tatovering i stedet?

De store selskabers aktionærer vil i større stil begynde at smide de gamle han-elefanter på porten og erstatte dem med kvinder, forudser Saxo Bank. Det er godt. Jeg har svært ved at se, hvorfor kvinder ikke skulle sidde på halvdelen af magten, også i erhvervslivet. Til gengæld tror jeg ikke, at det forandrer noget. Det er også godt.

Og når vi snakker om scannere, så fortæller den engelske tænketank Nesta, at vi i 2018 for alvor vil stifte bekendtskab med maskiner, der kan aflæse vores humør og mentale tilstand. Faktisk findes der allerede maskiner, der bedre end mennesker kan genkende falske smil og påtagede ansigtstræk. Så nu er det slut med at ønske folk tillykke med deres nye job, når man i virkeligheden hader dem for det. Det er også slut med at sige noget pænt om andre menneskers rædsomme børn.  Medmindre man gør det på Facebook og Instagram. Der kan vi stadig hykle og lyve i stor stil.

Like videre i 2018!