Jeg troede ikke mine egne øjne, da læste DFs forslag til at håndtere socialt belastede boligområder. At foreslå et udgangsforbud for unge efter kl. 20 er et voldsomt indgreb. Alle advarselslamper bør blinke, og alarmklokker bør ringe højlydt, når så vidtrækkende indskrænkelser af borgeres bevægelsesfrihed foreslås.

Den demokratiske nål i det politiske kompas er totalt forsvundet hos DF, og man fristes til a tro at frihedsrettighederne for dem er en by i Rusland.


Hvad er det egentlig, man vil opnå? Forslaget sender et signal til helt almindelige danskere om, at man i ghettoområderne bør være bange og utryg i ghettoområderne om aftenen. Forbud mod at bevæge sig ud er noget, vi kender fra krigstider og undtagelsestilstande – men det er jo ikke dét der er tilfældet i dagens Danmark.

Udgangsforbuddet giver mig opfattelsen af, at dele af højrefløjen bevidst ønsker at sprede frygt og panisk stemning ved at hælde benzin på bålet. Det er ikke sådan, man slukker ildebrande!


Et udgangsforbud vil gøre det decideret uattraktivt at bo i de udfordrede områder. Det vil bidrage til, at de eneste, der flytter derhen, er dem, der slet ikke har mulighed for at bo andre steder.


Det er ikke sådan et Danmark, jeg drømmer om. Lad os give disse boligbyggerier nyt liv! Lad os skabe rammer, som helt almindelige mennesker har lyst til at leve i. Giv ghettoerne grønne områder, hvor Morten og Mohammed kan spille fodbold sammen. Skab mangfoldige skoler, hvor Freja og Fatima er fælles om lektielæsningen. Investér massivt i sociale indsatser.

For ja, der bør ikke herske tvivl om, at der her i landet findes områder med massive udfordringer. Jeg er optaget af at løse de udfordringer, ikke ofre integrationen på symbolpolitikens hellige alter, som DF lægger op til. For helt ærligt: Ingen indvandrere er nogensinde blevet integreret ved at holde sig isoleret indendøre. Tværtimod.


Holger Danske må snart vågne op til dåd, for vi står overfor kampen om, hvilket Danmark vi ønsker. Hvad skal definere os? For mig er det demokrati. Frihed. Samhørighed. At alle uanset religion, hudfarve eller bopæl er lige. At vi skal løse problemer fremfor at skabe dem. De principper har vi et ansvar for kæmpe for.