I dag til frokost i firmaet, hørte jeg lige denne kendte version: Manden spørger sin kone, hvilket tøj han skal tage på til fest om aftenen? Konen svarer; ’det må du da selv om’, hvorefter manden tager det tøj på, han har det godt i, og som han mener passer til arrangementet.

Da konen ser ham i tøjet er replikken; 'det tøj kan du da ikke tage på…'

Sådan skriver Jacob Holm, der til dagligt arbejder som chefkonsulent i Stofa A/S. kommentaren er en af mange, der er væltet ind i BTs inbox oven på et ganske omdiskuteret debatindlæg, som blandt andet lyder.

»Jeg skal lige hjem og spørge min kæreste, om jeg kan først,« lyder svaret, som jeg har hørt så ofte før. »Hvorfor,« spørger jeg. »Årh, men det er jo hende, der har styr på ’vores’ kalender.« VORES kalender? »Jamen er I da ikke hver jeres individ,« spørger jeg. Han kigger på mig med et tomt blik.

Sådan lød indledningen på et blogindlæg skrevet at Sanne Fahnøe, debatredaktør på BTMX. Hun argumenterede for, at mænd skulle hanke op i sig selv og tage kontrollen over deres egen kalender og liv, i stedet for at lade konen styre familiens aktiviteter.

Jacob Holm, chefkonsulent i Stofa A/S på 62 år, kom med følgende reaktion til BT, som vi har fået lov at bringe:

Mange tak for dit indlæg Sanne,

Her i huset, hvor min søde kone Karin på 57 og jeg bor, taler vi ofte om det emne, du berører.

Karin, som er sygeplejerske oplever hver dag sine kvindelige kolleger tilkendegive, at de køber mandens tøj, styrer hans kalender og beder ham om at spille lidt mindre fodbold med sine venner.

Jeg selv møder også nøjagtig det samme i hverdagen. I dag var jeg i sejlklubben og fikse lidt på vores gamle båd. En af vennerne sagde, at der er to slags mænd, dem der indrømmer, at kvinderne styrer alt og så de mænd, der lyver... Jeg er selv dødtræt af at høre mænd, der skal hjem og spørge om lov til at tage til koncert, en tur i biffen og se en krigsfilm eller til ishockey i Royal Arena.

Mange mænd er desværre, som du skriver, blevet et stykke inventar som kvinden kan gøre med, hvad hun vil. Men når han så bliver for eftergivende og blød, bliver han skiftet ud med en machotype, der bare kan det der med kvinder, lige ind til...

I dag til frokost i firmaet, hørte jeg lige denne kendte version: Manden spørger sin kone, hvilket tøj han skal tage på til fest om aftenen? Konen svarer; ’det må du da selv om’, hvorefter manden tager det tøj på, han har det godt i, og som han mener passer til arrangementet.

Da konen ser ham i tøjet er replikken; 'det tøj kan du da ikke tage på…'

Hilsen fra én, der kan og vil selv. Det samme vil min kone Karin, og vi har holdt sammen siden 1979.