Benjamin Munk Lund er sportschef på BT
Benjamin Munk Lund er sportschef på BT Foto: Liselotte Sabroe

KOMMENTAR

Bjarne Riis er smidt ud af det cykelhold, han engang kunne kalde sit eget, men som i dag er i hænderne på et vanvittigt og på lange stræk useriøst menneske, den russiske rigmand Oleg Tinkov.

Men man skal – hvor svært det end kan være - tage Tinkovs vanvid alvorligt.

BT kunne mandag aften afsløre, at den russiske rigmand er blevet så træt af dårlige resultater, at han nu har »suspenderet« sin danske team manager. Det er ikke klart, hvad der ligger i suspenderingen, og det kan derfor ikke udelukkes, at Riis en dag er tilbage igen. Men lige nu er Riis ude.

LÆS OGSÅ:

BRITAIN CYCLING TOUR DE FRANCE 2014

Det skete inden søndagens Milano-Sanremo, hvor Riis ikke var til stede, og efter et formentlig stort og voldsomt sammenstød mellem Riis og Tinkov under etapeløbet Tirreno-Adriatico tidligere på måneden.

Tinkov accepterer ikke cykelsportens nuancer. Han accepterer ikke, at hans penge ikke som den største selvfølge er blevet vekslet til sejre. Det betaler Riis prisen for nu.

Selv om det formentlig er helt tåbeligt, og ingen effekt vil vise sig at have på et hold, hvor det stadig er min fornemmelse, at Bjarne Riis hos en stor del af personalet nyder stor respekt, er der ingen grund til at have ondt af Bjarne Riis.

Læs også:

Brian Holm forstår ikke suspendering af Riis  - 1

Han valgte pengene og levede med følgerne, da han solgte sit cykelhold til en mand, hvis vanvid han udmærket kendte.

Riis og Tinkov havde mere end tyndslidt hinanden, da Riis var ejer og Tinkov sponsor i en helt ny fortolkning af sponsorrollen. Russeren blandede sig i alt og brokkede sig over alt, hvad han ikke kunne lide. Og han anklagede ikke mindst Contador for ikke at være sin løn værd. Riis brød sig ikke om det, men forsøgte at leve med det.

Det gav imidlertid mening, at forholdet måtte stoppe. Tinkovs korte lunte og mangel på tålmodighed passede selvfølgelig ikke ind i den måde, Riis havde skabt sit hold og ledede sit hold.

Forside123467

Derfor var det næsten ubegribeligt, at han indgik samarbejde med russeren igen i december 2013.

Men Tinkov kunne bruges igen, da Riis så sine veje som cykelejer sande til og derfor ville sælge sit hold. Den russiske rigmand havde så mange penge klar, at Riis levede med risikoen, som alle kunne få øje på ved at lade sig underordne hans humør og forventninger om succes.

Derfor er det ikke synd for Bjarne Riis, at han nu er smidt ud. Den risiko kendte han. Men han kan stadig grine hele vejen ned til banken og hjem igen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.