Danmark har en historisk god mulighed for at vinde VM-guld i januar, når danskerne og tyskerne i fællesskab afvikler verdensmesterskaberne i herrehåndbold.

Der er dog et lillebitte 'men'. Det kommer vi tilbage til senere.

Lad os først fokusere på, at landsholdet endnu en gang var heldige, da Københavns Rådhus mandag dannede ramme om en lodtrækning, som var tæt på perfekt for Danmark.

Forhåndsfordelingen af en række nationer - på grund af geografiske hensyn - samt selve lodtrækningen artede sig således, at Danmark får selskab af Norge, Østrig, Tunesien, Chile og Saudi-Arabien i den indledende gruppe.

I mellemrunden parres Danmark med de tre bedste nationer fra gruppe D, som efter alt at dømme bliver Sverige, Ungarn og Qatar.

Så hvis vi nu trækker det lidt skarpt op, kommer Danmark, Norge og Sverige til at kæmpe om de to semifinalepladser i den ene halvdel. Og jeg minder lige om, at Danmark har hjemmebanefordel og vil blive båret frem af cirka 14.000 tilskuere i Jyske Bank Boxen.

Det er altså et rigtig, rigtig fornuftigt udgangspunkt.

Mikkel Hansen og holdkammeraterne skal møde Norge, Østrig, Tunesien, Chile og Saudi-Arabien i den indledende gruppe ved VM.
Mikkel Hansen og holdkammeraterne skal møde Norge, Østrig, Tunesien, Chile og Saudi-Arabien i den indledende gruppe ved VM. Foto: MARKO DJURICA
Vis mere

I den anden halvdel kæmper Frankrig, Spanien, Tyskland og Kroatien om billetterne til semifinalerne. Jeg er sikker på, at de fire nationer gerne ville bytte halvdel, hvis det var muligt.

I min optik skal Danmark dumme sig gevaldigt, hvis en plads i semifinalerne skal glippe. På mange måder ligner det en unik mulighed for at stryge helt til tops og snuppe det eneste sæt guldmedaljer, som håndboldherrerne mangler til samlingen - selvom de har haft to forsøg i VM-finalen i 2011 og 2013. Det forestående VM i rødhvide omgivelser på hjemmebane kan blive kulmination for et landshold, hvor den bærende stamme har været med i hele dette årti.

Derfor var der da også optimisme, da jeg efter lodtrækningen talte med landstræner Nikolaj Jacobsen, anfører Niklas Landin og Hans Lindberg. De købte alle præmissen om, at der er en historisk god mulighed for at vinde VM-guldet.

For Lindberg og Landin var det uden de store forbehold. Nikolaj Jacobsen endte også med at gå med på præmissen, selvom han var lidt mere defensiv end spillerne og i første omgang spejlede efter en plads i semifinalerne. Han anerkendte de positive udsigter, men påpegede, at Danmark kan få problemer mod de bedste, hvis ikke forsvarsstyrmand René Toft Hansen bliver klar. Han døjer lige nu med lyskeproblemer, og Nikolaj Jacobsen er skeptisk i forhold til, om landsholdets bedste forsvarsspiller når at blive klar.

Og der har vi det 'men', som lige nu er grunden til, at vi trods alt skal huske at bevare benene på jorden trods den gode lodtrækning. Defensiven er nemlig Danmarks største spillemæssige udfordring; landet fattes ganske enkelt forsvarsspillere med verdensklasse.

Hvis René Toft Hansen ikke bliver sin skade kvit, vil det kræve, at Nikolaj Jacobsen opfinder noget genialt på de få samlingsdage, der er til rådighed inden slutrunden. Eller at nogen af de øvrige spillere - eksempelvis Henrik Møllgaard eller Alexander Lynggaard -  hanker gevaldigt op i sig selv.

På den måde er der noget at tænke over og arbejde med for Nikolaj Jacobsen i det næste halve år.

Men lodtrækningen kan han ikke klage over. Den har givet Danmark optimale betingelser for at sætte kursen mod VM-guldet.