Liberal Alliances Henrik Dahl fastslår i onsdagens BT, at der bør tales langt mere om, hvor rabiate vi er i Alternativet.

Han kører løs med en stribe grove anklager, som ærlig talt ikke har hold i virkeligheden.

Hvornår har Alternativet flirtet med politiske indrømmelser til statens fjender? Hvornår har vi villet afskaffe demokratiet? Hertil er svaret (selvfølgelig!) klart: Aldrig.

Vi lægger heller ikke op til »gentagelser af de groveste fejl, der nogensinde er begået, når det gælder styring af samfundet«. Selvfølgelig ikke.

Anledningen til Henrik Dahls absurde udfald er det tyske valg, hvor højreekstremisterne fra AfDs gode valg er blevet mødt af forfærdelse fra nær og fjern – med rette. Og derfor skal der altså ifølge Dahl fokus på, hvor ’rabiate’ vi eksempelvis er i Alternativet.

Dahl har ret i, at Alternativet ønsker et andet samfund, end det vi kender i dag – et samfund, der formentlig er det stik modsatte af det, AfD arbejder for.

Men det betyder jo ikke, at vi i Alternativet er rabiate. Eller en trussel mod samfundet. Faktisk troede jeg også, at Liberal Alliance ønskede et radikalt anderledes samfund end det, vi kender i dag? Vi to partier har i hvert fald tidligere haft en systemkritik til fælles.

Så hvis andre end Henrik Dahl er i tvivl, så lad mig slå fuldstændig fast, hvad Alternativet arbejder for:

Vi ønsker en seriøs, grøn omstilling af samfundet, så vi med hjælp fra vedvarende energi og 100 procent økologi kan undgå klimakrisen og passe på naturen og verdens vilde dyr. Vi ønsker at sætte den offentlige sektor fri og droppe regeltyranni og meningsløs registrering. Vi ønsker en stærkere og endnu mere entreprenant og opfindsom iværksætterkultur. Og vi ønsker en ny og mere involverende politisk kultur, hvor vi udvider demokratiet og styrker borgernes muligheder for at påvirke den førte politik.

Det er vi stolte over. Uanset hvad Henrik Dahl så siger.