I midten af halvfemserne lod jeg mig fascinere af talkshowet Jerry Springer Show, der kørte over skærmen på en eller anden dansksproget kanal.

Der var gæster, der blandt andet havde været utro til deres eget bryllup, insisterede på at være kærester med en hest eller gerne ville have deres gamle mor ud af Ku Klux Klan.

Det endte som regel med, at gæsterne kom op og slås og slog om sig med stole, mens de råbte grimme ukvemsord ad hinanden. Imens hujede publikum begejstret. Det var på alle måder et prægtigt studie ud i dårligt sammensat menneskeligt arvemateriale.

I dag er Jerry Springer Show vist væk fra de danske tv-kanaler, men efter at jeg begyndte at skrive denne klumme, så har jeg det som om, at alle deltagerne er begyndt at skrive til mig - i endnu mere kugleskøre vendinger.

Her er det for eksempel ‘Thomas’, som forsøger at beskrive mit udseende. Jeg har ikke ændret i hans originale fremstilling af det danske sprog.

»Når man konstant bliver ved med at disse folk der er trætte af statens kommunist straf vælde. Så har man et seriøst SM tisk problem. Ejer af artikel ligner også en der ønsker gagball og butplug dagligt under tvang..,« skriver Thomas i forbindelse med, at jeg kritiserede danske bilisters udfald mod fartkontroller.

Jeg har spurgt mine kollegaer, om jeg ligner en person, »der ønsker gagball og butplug (det staves retteligt buttplug) dagligt under tvang,« men fik ikke noget fyldestgørende svar.

Så er der også Niels, som læste min blog om, hvorfor jeg valgte en privatskole frem for folkeskolen. Niels kæmper angiveligt med at forstå, at massemedierne ikke nødvendigvis skriver personlige beskeder til ham. Han skrev:

»Kender dig ikk . Hva F..... rager det mig. Hvad er dit problem,« vrængede Niels uden at have held til lokalisere spørgsmålstegnet på sit keyboard.

Jeg får også mails. Særligt fik jeg en del, da jeg skrev om alle de små sorte poser med hundelort, som et for stort antal hundeejere ynder at efterlade på offentlige fortove.

Blandt andet skrev 'Frederik' en mail. Han skrev faktisk tre. En klokken 10:04, en 10:06 og en 10:08.

Emnefeltet lød 'SE DIG SELV I SPEJLET', og allerede her havde jeg en snigende mistanke om, at det ikke nødvendigvis var noget, som jeg skulle gøre, fordi jeg er sådan en flot fyr.

Frederik fortsatte inde i mailen:

»SMÅTYK KARTOFFEL DANSKER. DU ER ULÆKKER SOM DAGEN ER LANG,« forklarede Frederik.

To minutter senere var Frederik klar igen:

»OG SELVFØLGELIG ER DU ENDNU EN DUM JYDE DER SPAMMER VORES LIV. KØB DIG NOGET HÅR ELLER LÅN LIDT AF FRIDO. OG IGEN - TAB DIG ELLER BLIV EN UDGIFT FOR VORES ÅBENBART I FORVEJEN PLAGET SUNDHEDSSYSTEM. DU ER BELGFED OG ULÆKKER. glædelig jul«

Glædelig jul til dig også, Frederik, og tak, fordi du i din tredje mail slog Caps Lock fra og blandt andet skrev “fuck af”. Hvem eller hvad er 'Frido' i øvrigt?

Kære alle, som de evolutionens spydspidser I alle sammen er, så må det være muligt for jer at huske to simple regler, når I skriver til mig eller andre via mails eller diverse debatfora.

Stav nogenlunde korrekt og start med en form for argumentation i stedet for konklusionen, så I undgår bare at skrive »klaphat,« ligesom Susanne, der kun bruger små bogstaver i sine mails.

For en af klodens bedst uddannede befolkninger, så er alt andet en kende pinligt.

I kan øve jer indtil slutningen af marts måned, hvor jeg er tilbage fra barsel!