Arkivfoto
Arkivfoto Foto: Torkil Adsersen

Skrevet af Jacob Mortensen, Tv-direktør i Yousee

I BTs faste lørdagsklumme Astrups lørdagsbrok foreslår Peter Astrup i klummen ’tv-pakker er spild af dine penge’, at alle tv-stationer burde samle deres programmer i én stor streamingtjeneste. Jeg kunne ikke være mere enig.

Jeg tror heller ikke, vores kunder altid sidder klar kl. 21 fredag aften med fjernbetjeningen i hånden, og derfor har de et personligt univers, hvor de kan streame deres yndlingsprogrammer via tv-arkivet, starte programmer forfra og optage de udsendelser, de ikke er hjemme til at se. Der er derfor ingen grund til at kanalsurfe i en uendelighed og se programmer om tv-kendisser og drageflyvninger, som startede for 20 minutter siden.

Jeg tror faktisk ikke, at vores kunder skelner mellem tv-kanaler og streamingtjenester, men i høj grad vælger den underholdning, de har lyst til netop nu - Jacob Mortensen

Jeg synes dog, at Peter tager munden lidt for fuld, når han kalder kanalsurfing for kødets absolutte triumf over tanken og erklærer flow-tv for døende. Danskerne bruger helt sikkert mindre tid på at se traditionelt flow-tv, men det betyder ikke, at vi ikke længere ser tv. Det betyder blot, at vi i højere grad selv vil vælge, hvad vi ser, hvornår og hvor.

astrup

Når vi kigger på vores kunders adfærd, er der slet ingen tvivl om, at de – ligesom Peter Astrup - er vilde med selv at bestemme, hvad der ruller over deres skærme, og at de i dén grad har fået øjnene op for streaming. Bare på vores egne platforme har kunderne streamet film og serier 18 mio. gange i første halvår af 2017 mod 26 mio. i hele 2016. Samme tendens viser sig i vores tv-arkiv, hvor kunderne har streamet tv-programmer 33 mio. gange i første halvår af 2017. Til sammenligning var det samlede antal streams 56 mio. i 2016 og 22 mio. i 2015.

Jeg tror faktisk ikke, at vores kunder skelner mellem tv-kanaler og streamingtjenester, men i høj grad vælger den underholdning, de har lyst til netop nu.

Ny plan for DR koster 55-65 stillinger

De seneste år er tv-serier som Netflix’ House of Cards og HBO’s Games of Thrones blevet umådeligt populære i Danmark, og vi forventer, at streamingtjenester bliver fremtidens tv-kanaler. Derfor er vi også i fuld gang med at forny vores bland-selv-koncept, så kunderne frit kan vælge mellem både tv-kanaler og streamingtjenester.

For i dag skal en tv-pakke selvfølgelig også indeholde streamingtjenester. Så kan kunderne selv vælge om de kanalsurfe, se deres yndlings-tv-programmer eller deres favoritserie. Det vil vi lade dem om at afgøre.

SMS

Tophistorier

Hitter på Facebook