Skrevet af Jacob Mortensen, Tv-direktør i Yousee

I BTs faste lørdagsklumme Astrups lørdagsbrok foreslår Peter Astrup i klummen ’tv-pakker er spild af dine penge’, at alle tv-stationer burde samle deres programmer i én stor streamingtjeneste. Jeg kunne ikke være mere enig.

Jeg tror heller ikke, vores kunder altid sidder klar kl. 21 fredag aften med fjernbetjeningen i hånden, og derfor har de et personligt univers, hvor de kan streame deres yndlingsprogrammer via tv-arkivet, starte programmer forfra og optage de udsendelser, de ikke er hjemme til at se. Der er derfor ingen grund til at kanalsurfe i en uendelighed og se programmer om tv-kendisser og drageflyvninger, som startede for 20 minutter siden.

Jeg synes dog, at Peter tager munden lidt for fuld, når han kalder kanalsurfing for kødets absolutte triumf over tanken og erklærer flow-tv for døende. Danskerne bruger helt sikkert mindre tid på at se traditionelt flow-tv, men det betyder ikke, at vi ikke længere ser tv. Det betyder blot, at vi i højere grad selv vil vælge, hvad vi ser, hvornår og hvor.

Når vi kigger på vores kunders adfærd, er der slet ingen tvivl om, at de – ligesom Peter Astrup - er vilde med selv at bestemme, hvad der ruller over deres skærme, og at de i dén grad har fået øjnene op for streaming. Bare på vores egne platforme har kunderne streamet film og serier 18 mio. gange i første halvår af 2017 mod 26 mio. i hele 2016. Samme tendens viser sig i vores tv-arkiv, hvor kunderne har streamet tv-programmer 33 mio. gange i første halvår af 2017. Til sammenligning var det samlede antal streams 56 mio. i 2016 og 22 mio. i 2015.

Jeg tror faktisk ikke, at vores kunder skelner mellem tv-kanaler og streamingtjenester, men i høj grad vælger den underholdning, de har lyst til netop nu.

De seneste år er tv-serier som Netflix’ House of Cards og HBO’s Games of Thrones blevet umådeligt populære i Danmark, og vi forventer, at streamingtjenester bliver fremtidens tv-kanaler. Derfor er vi også i fuld gang med at forny vores bland-selv-koncept, så kunderne frit kan vælge mellem både tv-kanaler og streamingtjenester.

For i dag skal en tv-pakke selvfølgelig også indeholde streamingtjenester. Så kan kunderne selv vælge om de kanalsurfe, se deres yndlings-tv-programmer eller deres favoritserie. Det vil vi lade dem om at afgøre.