Debatindlæg: Der er ikke noget, som slår duften af en fabriksny Lamborghini. Følelsen af læderet første gang du langsomt lader dine fingre glide hen over rattet.

For slet ikke at tale om lyden af motoren, første gang du trykker pedalen i bund. De 18 cylindre som synger, mens skove og marker passerer forbi i et eventyragtigt landskab.

Sådan tror jeg i hvert fald det er at eje en Lamborghini, for det er ikke noget, jeg som togfører kommer til at prøve.

Men det tænkte Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) nok ikke på, da han skulle sætte ord på en ny aktiespare-konto, som regeringen har foreslået ved at sige, at man vil kunne købe »en lækker Lamborghini«, hvis man vil det.

Lad os være ærlige. De, som kører i dyre biler, gør det – afgift eller ej. De, som spiser nødder, spiser dem også – afgift eller ej.

Jeg er faktisk pænt ligeglad med afgifter på biler og nødder, jeg vil hellere snakke om de ting, som berører mig og de menneker, som er omkring mig.

Jesper Guldbrandsen, togfører DSB Vis mere

Jeg kender ikke nogen, som var ude at fejre udsigten til ny Lamborghini eller billige nødder. Tværtimod ville pengene have været bedre brugt på vores velfærd. I mit arbejde som togfører møder jeg hver eneste dag en masse passagerer.

Når regeringen lægger op til, at der skal spares 600 millioner på DSB, så kommer det til at gå ud over dem, som i forvejen bruger DSB. Mange af dem er i forvejen ikke tilfredse med overfyldte tog samt aflysninger.

Nu spørger jeg så, hvad er en Lamborghini værd, hvis den skal holde i timelange køer på motorvejen, fordi vi alle sammen skal tage til og fra i bil.