Det går godt for Danmark. Sådan lød budskabet fra statsministeren i sin åbningstale for godt en uge siden.

Tre dage før var militæret sat ind i de danske gader, og der er skåret 15 milliarder på uddannelse. Desuden lancerede Løkke et nyt forslag om, at 12-årige skal sættes for en domstol.

Jeg tror, det er rigtig svært for børn og unge at mærke, det går godt.

Nu skal et par lange fingre og en pakke tyggegummi sætte en stor retssag i gang. Dommer og forsvarsadvokat – hele maskinen skal i gang. Hvor er det bare spild af ressourcer. Da jeg var 12 år, tænkte jeg mest på at spille FIFA med mine venner efter skole på min Nintendo. Det samme gælder i dag. De tager hjem og ser en Youtube-video eller spiller FIFA efter skole. Det er jo børn, vi taler om.

En kriminel lavalder på 12 år pakkes ind i et ungdomskriminalitetsnævn. Det lyder som noget helt andet end fængsel og domstole. Faktum er, at en dommer skal stå i spidsen for nævnet og afgøre sanktioner til de arme børn. Ligesom hos domstolene.

Det er med andre ord Løkkes kig-væk-finte for en kriminel lavalder på 12 år. Direkte fra Folketingets talerstol bliver det forsøgt sneget ind ad bagdøren, at man vil sætte børn bag tremmer.

'If it looks like a duck and talks like a duck, then it is a duck'. Hvis vi dømmer 12-årige. Hvis vi straffer 12-årige. Så har vi en kriminel lavalder på 12 år.

En sænket kriminel lavalder er en kæmpe mistillidserklæring til landets pædagoger. Tror regeringen virkelig, at domstole er bedre til at opdrage børn end pædagoger? Jeg er sikker på, det bedste for børns fremtid er en hær af pædagoger fremfor en hær af dommere og advokater. Selvfølgelig skal vi have en social indsats over for dem, der har mere krudt i røven end andre. Selvfølgelig skal børn lære, der er konsekvenser ved at gå over grænsen. Det er jo det, en pædagogisk og social indsats går ud på.

Det går faktisk godt. Antallet af mistænkte eller sigtelser mod børn og unge år er halveret fra 2006 til 2015. Det er vanvittigt, at regeringen vil ruske op i den tendens og i stedet få børn til at ruske tremmer.

Vi skal lukke børn og unge ud i den store verden frem for at lukke dem ind i en celle.

Går det virkelig så godt i Danmark, at børn skal i fængsel?