Søren Hanghøj Kristensen er fodboldkommentator på BT og blogger om dansk og international fodbold.
Søren Hanghøj Kristensen er fodboldkommentator på BT og blogger om dansk og international fodbold. Foto: Niels Ahlmann Olesen

KOMMENTAR

Hvis Daniel Amartey opnår en engelsk arbejdstilladelse, er han fortid i FC København. Med tanke på ordlyden i selskabsmeddelelsen fra FC Københavns moderselskab torsdag aften, er det svært at tolke anderledes.

I meddelelsen til fondsbørsen oplyser FCK om et bud fra øjeblikkets succesklub i engelsk fodbold, Leicester – og om pågående forhandlinger. I ni ud af ti tilfælde er den slags udmeldinger sidste røgsignal inden et salg går igennem.

Så lad os gå lige til sagen. FC København sælger den unge ghaneser – og det gør Superligaens førerhold ret i.

Daniel Amartey er en fantastisk forsvars- og midtbanespiller, der giver Ståle Solbakken et væld af muligheder. Han er allerede en af Superligaens bedste spillere, og som bare 21-årig er han allerede ved at vokse ud af sine omgivelser.

Amartey er derfor ikke en spiller, ’Løverne’ kan bygge på i mange år fremover. Et salg ligger i kortene og har gjort det siden den generte afrikaner ankom for halvandet år siden. Derfor gælder det om at slå til, når den attraktive mulighed byder sig, og tiden er gunstig. De to ting går op i en højere enhed nu.

FC København kommer efter alt at dømme til at score over 60 millioner på et salg til Kasper Schmeichels klub, der netop nu deler Premier Leagues førsteplads med Arsenal. Nogle af dem skal ganske vist til Stockholm og Amarteys tidligere klub, Djurgården, men den pengeoverførsel tager FCK uden tvivl med i købet.

De 60 millioner kroner eller mere er mange penge. Rigtig mange penge. Og tro det eller lad være, men der er en grænse for, hvor højt et beløb en dansk klub kan score på et spillerslag. Den grænse er ikke langt væk. Tænk bare tilbage på salgene af Daniel Agger og Christian Poulsen, selv om de efterhånden ligger mange år tilbage.

Andreas Cornelius brød ganske vist grænsen i 2013, men her var der tale om en angriber og en klub med en gal klubejer ved roret. Den slags sker ikke hver dag.

Som 21-årig har Amartey den perfekte alder til et salg. Det er her hans pris er højest, da det er for spillere i denne alder, klubberne fra den næsthøjeste europæiske hylde, vil betale mest. Allerede om et par år vil prisen begynde at dale. Derfor er det helt rigtigt, hvis FCK slår til nu.

FC København har mange gode salg på samvittigheden, men vi har også set eksempler på, at klubben har holdt på spillere for længe. Tænk bare på Christian Bolaños og Johan Wiland. Den slags historier giver ridser i lakken.

Der er langt fra Amartey til de to, men for en klub som FCK gælder det om at undgå disse historier. Det gør man ved at sælge nu. Og så endda til en klub fra Premier Leagues øjeblikkelige top.

Det kan lyde underligt, men for en dansk klub er der både prestige og perspektiv i et salg til netop denne destination. Der gøres store øjne, når en klub i Danmark sælger til Premier League – og de bliver endnu større med Leicesters succes in mente. Det betyder noget, når FCK skal på transfermarkedet efter en afløser.

For det skal københavnerne. På midtbanen står William Kvist klar til at træde ind med en vinteropstart i benene. Men i midterforsvaret skal der bruges engelske pund – og de er på vej.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.