Jeg var en tur hos lægen, fordi jeg havde ondt i ryggen. Da jeg stod foran ham, forklarede jeg, at det helst skulle gå over lidt hurtigt, for jeg har jo en gård med både heste og hunde, jeg skal passes.

Lægen så overrasket på mig og spurgte, om jeg boede alene. Da jeg bekræftede, stiller han det utrolig gode spørgsmål: ’Hvorfor det?’. Og forsatte: ’Ja for du ser da ellers meget tilforladelig ud.’

Jeg prøvede lidt friskt at svare, at dét vidste jeg ikke. Det er jo ikke mig, der har valgt mig fra. Personligt synes jeg faktisk, at jeg er en flinker tøs. Men lægens kommentar satte alligevel gang i tankerne.

’Måske er jeg for tyk til at få en kæreste,’ surmulede jeg senere over en kop kaffe med min veninde. Hun er den bramfri type (det er alle mine veninder egentlig...), og sagde: ’Ja, du er for tyk til at få en kæreste’. Da jeg satte mit mest forargede ’bæfjæs’ op, uddybede hun: »Sagen er ikke, at tykke mennesker ikke kan have kærester. Eller at grimme, etbenede eller folk med psoreasis i hele skærmen ikke kan være i pragtfulde forhold. Men sagen er, at folk, der ser sig selv som ’for-et-eller-andet-negativt’, ikke kan.«

Jeg har erfaret (og lader hermed advarslen gå videre), at hvis man møder en potentiel ny kæreste, og han/hun siger: ’Jeg er slet ikke god nok til dig,’ så er det bare om at få benene på nakken og komme væk. For hvis de virkelig mener det, så bliver det et frygteligt forhold.

Har du en kæreste med mindreværdskomplekser, kan du se frem til en hverdag med jalousi, drama og et bundløst hul, der suger bekræftelser til sig, og som aldrig stopper med at dræne dig for energi og med at beskylde dig for ikke at ville forholdet nok. For du kan ikke fikse nogle, som dybest set ikke selv føler, at de er gode nok. Det er kun dem selv, der kan det.

Når jeg siger: ’Måske er jeg for tyk til at få en kæreste,’ hører jeg til dén kategori. Så er jeg en ’needy girlfriend’. Og er derfor – ja ... for tyk til at få en kæreste. Men jeg behøver ikke at tabe mig for at blive kæresteegnet, jeg behøver bare at se på mig selv med et mere kærligt blik.

For ingen kan elske mig, hvis jeg ikke elsker mig selv. Ja, vel er det en kliché, men klichéer opstår netop, fordi mange oplever dem som sande.

Er du i en periode, hvor du ikke hviler i dig selv, skal du droppe alle datingsiderne og alle Kirsten gifteknivenes ’set ups’. Hvis du bruger dit krudt på at trække maven ind, at skjule din stomipose eller at lade som om, at du er mentalt 100 pct. på toppen, så kan ingen se, hvem du i virkeligheden er.

Så bliv hjemme.

For i den periode kan andre kun se den version af dig, som du ville ønske, du var. Og den illusion vil du ikke kunne opretholde i længden.

Brug i stedet din energi på at se dig selv i spejlet og på at lære at acceptere dig som den, du er. Se dine issues i øjnene og arbejd med dem i stedet for at skjule dem.

Så det oprigtige svar på lægens spørgsmål var: ’Jeg er alene, fordi jeg dybest set ikke er klar til at få en kæreste. Jeg døjer stadig med resterne af fem års forgæves fertilitetsbehandling, som skal falde på plads indeni. Jeg er et stort identitetsrod fyldt med forestillinger om livet og fremtiden, der skal laves om. Så selvom jeg helt ærligt mener, at jeg er en knasfin person, så oser jeg langt væk af ustabilitet. Og dét er mine potentielt fremtidige kærester heldigvis kloge nok til at opfange’.

Når man møder den rigtige, tænker man ikke: ’Hvor var jeg heldig, at jeg mødte dig’.

eller: ’Hvor var du heldig, at du mødte mig’.

Når man dybt inde oprigtigt føler: ’Hvor var vi heldige, at vi mødte hinanden’.

Så er den der. For så er man klar.