Optakten var historisk kaotisk, men opgøret mod Bahrain endte med at blive den helt perfekte VM-åbning for de danske verdensmestre.

Og det fortjener landsholdet ganske stor ros for. Særligt når man tænker på de vanskelige omstændigheder.

Det hører selvfølgelig med til ligningen, at Bahrain ikke imponerede. Den bekymring, som danskerne luftede inden kampen, viste sig at være ubegrundet.

Det rokker dog ikke ved, at Nikolaj Jacobsens tropper mentalt var fuldstændig i vatter fra start, og det kan i sig selv være svært nok til den slags åbningskampe, hvor man er storfavorit.

Foto: Mohamed Abd El Ghany / POOL
Vis mere

Men med tanke på, at corona-kaosset for alvor ramte Danmark om formiddagen, da Emil Jakobsen blev testet positiv - ja, så var det endnu mere imponerende, at Mikkel Hansen & co. stod snorlige fra første sekund.

For Emil Jakobsens positive coronatest kan ikke have undgået at påvirke danskernes opladning til kampen. Det må have skabt både usikkerhed, forvirring og forstyrret deres fokus.

Truppen viste sig imidlertid i stand til at ryste det af sig og stå koncentreret fra første sekund, og det kan spillerne klappe sig selv på skulderen over - og det samme kan landstræner Nikolaj Jacobsen.

Men én spiller fortjener et skulderklap, som lige er en tand større end de øvrige danskere: Det er selvfølgelig den unge højre back Mathias Gidsel.

Han leverede en af de mest imponerende slutrundedebuter i mange, mange år. Ti mål på 11 afslutninger… Det er ganske enkelt vanvittigt imponerende.

Mathias Gidsels speed er en gave for landsholdet, fordi det giver angrebsspillet en helt ny dimension. Og så ser han ud til at være en god legekammerat for Mikkel Hansen, der assisterede ham med lækre afleveringer gennem hele kampen.

Nu skal det blive spændende at se, om Gidsel også har niveauet til at gøre sig gældende mod de største nationer, når vi kommer længere ind i dette VM. Jeg kan godt have min tvivl i forhold til de defensive kvaliteter, for vi så mod Bahrain, at det ikke ligefrem er her, han excellerer.

Men angrebsmæssigt var vi snublende tæt på at se en ny stjerne blive født fredag aften i Cairo Stadium Hall.

  
   Foto: str Jonas Ekstromer/TT
Vis mere

På den måde endte han altså med at stjæle alle overskrifter efter en dag, der ellers havde stået i coronaens tegn.

Og nu, hvor vi er i den boldgade... Det er altså stærkt, stærkt bekymrende, at det sejler videre med corona-problemer i Egypten. IHF forsøger at stramme op på restriktionerne og testfrekvensen, men det er jo ikke helhjertet.

Det viser deres ageren i forhold til Emil Jakobsens positive corona-test da også. Jeg kan forstå, at IHF havde givet grønt lys til, at de danske spillere - bortset fra Morten Olsen, der bor på værelse med Emil Jakobsen - måtte løbe på banen til kampen mod Bahrain, selvom de ikke havde nået at få svar på de corona-test, de fik foretaget, da det stod klart, at Jakobsen var testet positiv.

Nu endte danskerne så med at modtage svaret på deres test i bussen på vej til kampen og havde dermed vished, men det var jo tilfældigt. Hvorfor i alverden fik IHF ikke fluks arrangeret nogle lyntest i løbet af fredagen, så man var sikker på, at Emil Jakobsen var den eneste dansker, der var smittet? I mine øjne var det det eneste ansvarlige at gøre.

Men det kan jo efterhånden ikke overraske, at IHF og de egyptiske arrangører fejler, når det gælder håndteringen af coronapandemien.

Nå, nok om det. Lad os slutte med at konstatere, at Danmark endelig kom i gang med titelforsvaret og tilmed gjorde det på en meget overbevisende måde, som for en stund fik os til at glemme corona-problemerne.

Så må vi se, hvor længe det varer.