Hvis vi tager de dystre briller på, så skræmmer statistikken, når man møder en værtsnation til et håndbold-VM.

Altså som Danmark gør onsdag aften, når Nikolaj Jacobsen & co. skal op mod Egypten i kvartfinalen.

Mere om det sportslige i den kamp lidt længere nede.

Først dvæler vi lige lidt ved historikken.

For det sker igen og igen... og igen og igen - for nu at citere Nephews hit - at værterne kommer hele vejen til semifinalen. Faktisk er det sket ved hvert eneste VM siden 2003.

Nuvel, der har også været stormagter som Danmark, Frankrig og Kroatien blandt værtslandene.

Men vi taler altså også om, at nationer som Qatar og Tunesien i samme periode har spillet sig frem til medaljekampene på hjemmebane. Det er ikke just hverdagskost.

Undervejs har der været nogle meget suspekte dommerpræstationer i disse slutrunder, hvor hjemmeholdet har haft ekstraordinært meget medvind. Og det har været med til at skabe en massiv mistillid til IHF, Det Internationale Håndboldforbund.

Hassan Moustafa, præsident i IHF.
Hassan Moustafa, præsident i IHF. Foto: THOMAS SAMSON
Vis mere

Det er da også en offentlig hemmelighed, at mange i håndboldens verden har frygtet, hvordan det her VM ville udspille sig. Blandt andet fordi det spilles i Egypten, hvilket er den meget udskældte IHF-præsident Hassan Moustafas hjemland.

Det har været helt normalt at høre garvede håndboldfolk sige - til slukkede diktafoner - ting a la: ‘Hvis Hassan vil have Egypten i semifinalen, så kommer de jo det’.

Og det har været sagt i ramme alvor.

Deri ligger selvfølgelig et kendskab til nogle af de opsigtsvækkende ting, vi har set ved tidligere slutrunder. Men der ligger så sandelig også en deprimerende falliterklæring for håndbolden.

For det vidner om en grundlæggende mistillid til alt, der minder om autoriteter.

Jeg er ikke ude på at antyde noget som helst her. For det har jeg intet belæg for. Jeg synes bare, at den her slags holdninger er enormt sigende for de problemer, håndbolden står med.

Og det er jo nogle af de samme mekanismer, der gør sig gældende, når Slovenien - uden skyggen af bevis - går ud og anklager egypterne for, at de har givet dem madforgiftning.

Det er jo isoleret set en fuldstændig grotesk anklage.

Men det er i nogen grad også et udtryk for, at brændt barn skyr ilden. Eller måske barnet ikke selv er blevet brændt - men det kan jo være, at det kender nogen, der er.

Når alt det her er skrevet, så tror jeg, at Danmark onsdag aften sætter en stopper for den her semifinale-stime for VM-værterne.

For Nikolaj Jacobsens landshold er ganske enkelt bedre end egypterne, som ikke har skræmt mig indtil videre ved denne slutrunde.

Jeg er med på, at optakten til kampen ikke har været fantastisk for danskerne. Mange bøvler med maveproblemer - men vi hører også, at det ikke er sådan rigtig alvorligt.

Både Mikkel Hansen og Niklas Landin er blevet meldt klar til kvartfinalen.
Både Mikkel Hansen og Niklas Landin er blevet meldt klar til kvartfinalen. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Mikkel Hansen er den, der har været hårdest ramt, men han er på benene igen. Der er selvfølgelig lidt tvivl om, hvilken forfatning han er i. Jeg skulle dog kende ham dårligt, hvis han ikke nok skal stå nogenlunde stabilt på benene onsdag aften.

Og en Mikkel Hansen på 80 procent er stadig verdensklasse - og nok til at føre danskerne frem til sejr.

Derudover forlyder det også fra lejren, at Niklas Landin nok skal være klar. Så det vælger jeg at tro på.

Med de to superstjerner i spidsen for et dansk hold proppet med selvtillid, så skal der være kvalitet nok til at sende egypterne ud i mørket. Også selvom landsholdet endnu ikke for alvor har prøvet at være under pres i denne turnering.

Hvis der var fuldt hus i Cairo Stadium Sports Hall, så ville jeg have været bekymret. Dels kunne det løfte det egyptiske mandskab, men - endnu vigtigere - kunne det lægge et massivt pres på kampens dommerpar. Og måske også ryste danskerne lidt.

Men den del er ude af ligningen.

Medmindre de egyptiske arrangører igen forvandler sig til anarkister og tillader tilskuere - eller ‘frivillige’ - at komme ind… Nej, vi skal ikke ned ad den sti.

Onsdag aften får konspiratorerne intet at arbejde med. Og Danmark går videre til VMs semifinaler.