Glen Riddersholm
Glen Riddersholm Foto: Henning Bagger

Vi er nødt til at tale om Glen Riddersholm. For det gør de også i AGF-ledelsen. Selvfølgelig gør de det, og de overvejer helt uden tvivl, om han er den rigtige træner for dem, hvis de skal overleve de kommende nedrykningskampe.

Det er de nødt til, når deres hold har spillet så dårligt, som AGF har gjort i så lang tid, og når udviklingen har været så lille, som den har. Ikke bare i år eller i denne sæson som helhed, men siden Glen Riddersholm tog over.

Inden vi går videre: Glen Riddersholm er en dygtig fodboldtræner. Han har vundet danmarksmesterskabet, og han har arbejdet sig op fra bunden til toppen og har mødt alle former for modstand og medvind gennem tiden. Jeg kan også godt lide ham. Og jeg tror, at han på lang sigt er en bedre løsning for AGF end de fleste andre trænere.

Jeg siger bare: Vi er nødt til at tale om Glen Riddersholm, for det gør ledelsen i AGF også.

AGF

Den skal naturligvis vurdere, om den tror på, at Glen Riddersholm og spillerne sammen kan finde den kvalitet, der skal til for ikke at rykke ned. Mod Viborg så vi i forrige rundes 4-2 sejr  i glimt, at AGF spillede god pasnings- og possessionbold, og at de faktisk også havde en fin moral trods masser af dårlige oplevelser sæsonen igennem. Men det er også den eneste kamp i de 16 måneder, Glen Riddersholm har stået i spidsen for holdet, at man sådan rigtigt og uden at kigge dybt i statistikkerne, har kunnet se fremgang og til tider godt AGF-spil. I snit har AGF under Glen Riddersholm hentet 1,02 point. Det er virkelig lidt.

Jeg tror, at Glen Riddersholm kunne skabe et rigtig godt AGF-hold, hvis han fik god tid til at arbejde med sit hold, sådan som han fik i Midtjylland, og jeg tror, at han sammen med Peter Christiansen kan gøre meget godt i de transfervinduer, der de seneste mange år har været brugt på at hente spillere til meget forskellige trænere med meget forskellige filosofier. Men det er ikke det, der er det interessante her og nu. Det er disse spørgsmål, det handler om:

Tror den passionerede formand Lars Fournais, at Glen Riddersholm kan redde hans hjerteklub her og nu? Tror den iltre og ambitiøse direktør Jacob Nielsen det?

De kan vælge at tro så meget på projektet, og de kan vælge at tænke så langsigtet, at de minder hinanden om, at det netop er udskiftningen af trænere og sportschefer, der har været et af problemerne i AGF gennem de seneste mange år. Og at selv en nedrykning med Glen Riddersholm er bedre, end en redning med en ny træner, der igen skal tilpasse truppen efter sig. De kan måske endda finde håb i AGF’s comeback mod Viborg i forrige runde, det ‘godkendte’ pokalnederlag til FC København og den fight, der fulgte efter 0-3 målet mod Silkeborg.

Eller de kan konkludere, at der stort set ikke er sket en dyt i 16 måneder, og at proces og langsigtet udvikling lige nu er meget mindre vigtigt end overlevelse. Og at de gør bedst i at lave en Leicester og fyre den tidligere mestertræner.

Hvad jeg ville gøre? Jeg ville sgu nok beholde Glen Riddersholm og forsøge at forklare mig selv og omverdenen, at det trods alt er rigtigst på lang sigt. For AGF som sådan. Men hey. Det er nemmere at sidde her og skrive det, end det er at stå og gå og forklare hele Aarhus det.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.