KOMMENTAR

Vi har aldrig tøvet med at kalde BT Guld for Danmarks vigtigste sportspris. Den er blevet uddelt siden 1930, og hvert år er det eliteidrætsudøverne selv, der har stemt på, hvem der skulle vinde. Det er det, der gør prisen speciel: Den er kollegaernes anerkendelse af årets største sportspræstation.

7. januar 2017 uddeler vi BT Guld igen, når DR afholder sit store gallashow Sport 2016 i Boxen i Herning, og sjældent har feltet af kandidater været stærkere. Efter et enestående OL med 15 danske medaljer og verdensmesterskaber i globale sportsgrene som blandt andet cykling og badminton har udbuddet været så stort, at det var tæt på umuligt at vælge de 10 atleter eller hold, vi skulle sætte på stemmesedlen. Men det lykkedes.

Over de kommende 10 dage præsenterer vi her i BT de 10 indstillede til årets BT Guld, som 40 af Danmarks største sportsnavne har kunnet stemme på.

Alle sammen flotte repræsentanter for et sports-Danmark, der målt på antallet af medaljer ved EM, VM og OL har klaret sig bedre end nogensinde før. 146 medaljer er det ifølge Danmarks Idrætsforbund blevet til, hvilket er 10 mere end det hidtidige rekordår for to år siden.

Derfor er det, uanset hvem der vinder, en fortjent vinder af BT Guld, der 7. januar kan skrive sig ind på en meget flot liste af tidligere modtagere af BT Guld. Prøv at smage på disse navne, der blot er nogle af dem, der har modtaget kollegaernes hyldest:

Ragnhild Hveger, Paul Elvstrøm, Kurt Nielsen, Erland Kops, Ole Ritter, Lene Køppen, Morten Frost, Erik Gundersen, Hans Nielsen, Bjarne Riis, Camilla Martin, kvindernes håndboldlandshold, herrernes fodboldlandshold, Tom Kristensen, Caroline Wozniacki. Og naturligvis sidste års vinder, René Holten Poulsen, der sammen med mig skal overrække prisen på scenen i Herning, hvilket vi begge glæder os til.

Frem til 6. januar vil man kunne læse atleternes egne fortællinger om den dag, de timer, de minutter eller sekunder, de opnåede deres store resultat. De vil i detaljer fortælle om deres forberedelser, deres udførelse og om tiden efter den præstation, der førte til, at de blev indstillet til prisen.

Glæd jer for det er god læsning, og det er beskrivelsen af kulminationen på et langt og opslidende arbejde, som andre topatleter har vurderet og givet deres bedømmelse af, så BT Guld for 87. gang i træk kan blive uddelt for årets største sportspræstation i Danmark.