BTs sportschef, Morten Crone Sejersbøl: »Hany Mukhtar (th) er en af de fodboldspillere, der bare er vigtigere end alle de andre.«
BTs sportschef, Morten Crone Sejersbøl: »Hany Mukhtar (th) er en af de fodboldspillere, der bare er vigtigere end alle de andre.« Foto: Anders Kjærbye

Hany Mukhtar er en af de fodboldspillere, der bare er vigtigere end alle de andre. Ikke bare fordi han er teknisk dygtig, hurtig med bolden, god i vendingerne, ser hullerne før de andre og sparker fantastisk godt til en bold, men fordi han er et symbol på noget, Brøndby gerne vil være, og som de kommer tættere på at være, når han er med.

Derfor er forlængelsen af hans kontrakt ikke blot en fastholdelse af en god spiller, men også et tegn på, at Brøndby er i gang med et projekt, de mener alvorligt, og som andre gode spillere kan tro på, det er sjovt at være en del af. Og derfor var det også muligt at gøre et stort nummer ud af præsentationen og på spektakulær vis fyre op under det københavnske derby med en vaskeægte nyhed. Godt lavet af Brøndby på både indholdssiden og i præsentationen, og hvis ikke brøndby formår at få en sportslig gevinst ud af satsningen, må Jan Bech Andersen næsten have fået udbytte nok af sin investering, da han hørte jubelbrølet fra tribunerne.

Som jeg skrev i mandagens BT, er FC Københavns opskrift på succes langt mere sikker og efterprøvet, end Brøndbys er. Ståle Solbakken har nu bygget tre mesterhold med europæisk succes op efter nogenlundne samme opskrift over varianter af en 4-4-2 med zoneforsvar, offensive backs og mindst en stor angriber i front. Og ikke mindst en økonomi, der sikrer, at FC København kan købe bedre spillere end konkurrenterne i Superligaen og lige så gode spillere som mellemklubberne i Europa. Det er blandt andet den økonomi, der gør, at FCK vandt 1-0 i Brøndby, der omvendt kun har vundet en af deres seneste 13 indbyrdes opgør.

Superliga Brøndby-FCK Fodbold

Økonomisk er Brøndby slet ikke på FCKs niveau, og så er den vigtigste årsag til kontinuerlig sportslig succes allerede væk. Sportsligt er Brøndby kun lige gået i gang, og Alexander Zornigers overfaldsfodbold mangler endnu at vise sig succesfuld over tid. I andre klubber (især Leipzig og Salzburg) har stilen vist sig effektiv, og tyskerens indtog i Danmark har været ubetinget imponerende, men vi skal se systemet virke over tid, før vi kan svare på, om det først og fremmest er det ukendte og nyhedsværdien, der slår igennem.

Når det så er sagt, er det netop en forlængelse som Mukhtars, der viser, at Brøndby ikke er i gang med endnu en tilfældig strategi under endnu en tilfældig træner, sådan som de seneste ti års tid har givet alt for mange eksempler på.

Hany Mukhtar har et niveau, der ligger langt over det gennemsnitlige Superliga-niveau, og en spillestil, der nok ville kunne findes plads til på ethvert Superligahold, men som er perfekt til Brøndbys dynamiske stil med rum til en bevægelig 10’er på toppen af midtbanediamanten.

Han er desuden den vigtigste og sværeste del af den midtbanekabale, Troels Bech forsøger at få til at gå op, og som nu har to bærende kort liggende klart på bordet foran ham: Christian Nørgaard og Hany Mukhtar.

Superliga Brøndby-FCK Fodbold

Den kommende tid vil vise, om det også lykkes at komme i mål med forlængelser af de øvrige midtbanespillere, eller om Troels Bech med signaturerne fra de to vigtigste - for det er de to vigtigste og i min verden også de to eneste rigtig vigtige, nu da Andrew Hjulsager valgte en anden vej - vælger at finde helt nye spillere.

Med underskriften fra Hany Mukhtar har Brøndby vist, at de er i stand til at tiltrække og fastholde klasse. Det er et ikke uvæsentligt i forsøget på at tiltrække og fastholde endnu mere af samme eller bare næsten samme kaliber.

Superliga Brøndby-FCK Fodbold

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.