Hvad kan Danmark udrette til EM uden en Mikkel Hansen i topform?

Det er et spørgsmål, som er ubehageligt at skulle forholde sig til, hvis man ellers ønsker håndboldherrerne det bedste under slutrunden i Kroatien. Men efter Golden League i Frankrig er det et spørgsmål, vi er tvunget til at forholde os til.

For Mikkel Hansen, stjernen over dem alle på landsholdet, har spillet lige præcis nul sekunder for håndboldherrerne i de tre sidste testkampe før EM.

Han har problemer med en væskeansamling i det ene knæ, og derfor har landstræner Nikolaj Jacobsen vurderet, at Hansen skulle spares for ikke at tage unødvendige risici.

Det er selvfølgelig den eneste rigtige beslutning - træningskampe gør som bekendt ingen europamester.

Meldingen om, at Mikkel Hansen ville have spillet, hvis der var point på spil, beroliger naturligvis en smule. Det ændrer imidlertid ikke på, at det må skabe en smule usikkerhed i den danske lejr. Mikkel Hansen er (i hvert fald tæt på) altafgørende for dansk succes, og derfor har landsholdet brug for, at verdensstjernen rammer topformen, når det på lørdag bliver alvor med den første EM-kamp mod Ungarn.

Der har været fokus på, at Mikkel Hansen ikke har spillet så meget som normalt på det seneste for Paris SG, fordi træneren - af grunde jeg ikke begriber – har foretrukket norske Sander Sagosen.

Før Golden League var jeg ikke isoleret set bekymret for, at Mikkel Hansen har fået lov at hvile lidt mere end normalt på bænken i Paris, for han har så meget erfaring og klasse, at han sagtens kan skrue på de rigtige knapper, når det er påkrævet.

Men den analyse var også med udgangspunkt i, at jeg havde forventet, at Mikkel Hansen ville brænde banen af i Golden League og tanke noget kamptræning.

Nu er det derimod endt med, at han har kigget til fra bænken og tilskuerpladserne i stedet for at få banket rusten af. Dermed har Mikkel Hansen ikke for alvor fået kamptræning siden d. 17. december, og det betyder naturligvis, at spørgsmålet om hans forfatning og skarphed i endnu højere grad presser sig på.

Og en dansk åbningskamp mod et friskt ungarsk mandskab på en slags mini hjemmebane i Varazdin? Der vil en toptunet Mikkel Hansen pynte gevaldigt på de danske chancer. Ligesom han selvfølgelig vil det helt generelt i forhold til mulighederne for at indfri medaljedrømmene.

Og apropos medaljedrømme er det nærliggende at trække en form for streg i sandet efter de tre kampe ved Golden League. Virkeligheden er dog, at det er vanskeligt at gøre sådan rigtig entydigt.

Udover problematikken omkring Mikkel Hansens knæ har opgørene i det franske også affødt øvrige spørgsmål. Vi har været hele paletten rundt, og der er både positive og negative ting at forholde sig til for landstræner Nikolaj Jacobsen.

På plussiden tæller, at de fleste af spillerne har fået succesoplevelser på et eller andet tidspunkt, og det er vigtigt at komme til EM med en intakt tro på egne evner. Og så var søndagens sejr på 29-28 over Frankrig på en svær udebane i Paris selvfølgelig i sig selv opløftende, fordi det giver den kollektive selvtillid et løft.

Danmark kunne efter sejren på 29-28 over Frankrig lade sig hylde som samlet vinder af Golden League. Vis mere

Omvendt var indstillingen og antallet af tekniske fejl i nedturen mod Norge lige til at blive bekymret af. Det samme er de manglende kontramål og holdbarheden af de to urutinerede højre backs Niklas Kirkeløkke og Peter Balling.

Så det er på mange måder, som det plejer at være efter disse træningsturneringer før slutrunder, hvor holdene ikke spiller 100 procent og gemmer noget af det taktiske guf. En blandet landhandel, som betyder, at det er svært at indstille medaljebarometret helt nøjagtigt.

Alt i alt er jeg dog forsigtig optimist. Men optimismen ville få vokseværk, hvis nu Mikkel Hansens knæ arter sig.