KOMMENTAR

Det var grimt, men også forbandet vidunderligt. Den vitale danske sejr over Tyskland blev aldrig nogen smuk håndboldoplevelse, men indeholdt til gengæld intensitet, nervøsitet og dramatik i rigelige mængder – og det hele endte ved slutfløjt med at blive en arbejdssejr af de helt store for landsholdet.

Dermed står Nikolaj Jacobsens mandskab nu med en fremragende mulighed for at komme i EMs semifinaler, og medaljebarometeret er ved at være sjovt at se på med danske briller. Mere om det senere.

Først skal vi beskæftige os lidt mere med sejren på 26-25 over de forsvarende tyske europamestre. En sejr, som Danmark ikke mindst kan takke Mikkel Hansen for efter den imponerende anden halvleg, holdets største stjerne leverede.

LÆS OGSÅ: BTs karakterer til Danmark: Én spiller scorer topkarakter i vildt drama

Det har været svingende, hvad vi har set fra Mikkel Hansen i denne slutrunde, og det var det også mod tyskerne.

Første halvleg var mere eller mindre lige til glemmebogen; Hansen manglede tempo og skarphed i både afslutninger og afleveringer og havde også problemer i defensiven.  Han var på mange måder symbolet på, at landsholdet lige manglede det sidste – og en mand til at guide dem. Det fik mig til i pausen at skrive på Twitter, at Danmark nu havde brug for, at Mikkel Hansen viste sin verdensklasse og trak sit hold med sig. For det danske angrebsspil var nervøst og låst, og det var nødvendigt, at der blev bragt fart, kvalitet og tempo ind i offensiven. Og når det er tilfældet, er det Mikkel Hansen, de andre kigger på som manden, der skal gå forrest.

Rasmus Lauge er også begyndt at blive nævnt som en af de spillere, der kan lede holdet, men vi fik mod Tyskland bevist, at det stadig er Mikkel Hansen, der ER stjernen, som skal tage holdet på sine skuldre i de svære stunder. Og det evner han også, for i min optik er han stadig verdens bedste, når han rammer sit absolutte topniveau. Det har vi ikke set endnu til EM, heller ikke i kampen mod Tyskland – men vi så, at han tog ansvaret og fandt verdensklassen frem, da det begyndte at blive kritisk i anden halvleg.

LÆS OGSÅ: Nikolaj Jacobsen: Hvis det fortsætter sådan her, holder jeg ikke i mange år

Han var manden, der fandt sprækkerne i den tyske forsvarsmur og fik sat nogle vigtige mål i kassen, da danskerne kæmpede gevaldigt med at finde offensive løsninger. Ligeledes spillede han – bortset fra en enkelt misforståelse med Hans Lindberg – afleveringsspillet til perfektion. Hans assisstspil og overblik var fænomenalt, og hans vurderinger i syv mod seks-spillet gjorde en stor forskel.

Så for nu at bruge en af de mest anvendte vendinger i dansk håndbold, hvor det fynske har sat sit solide aftryk: Så var du dér, Mikkel Hansen.

Nu klarede Hr. Hansen selvfølgelig ikke de tyske paragraffer alene. Morten Olsen fortjener også ros for sin ageren i anden halvleg, hvor han bidrog med vigtige mål og målgivende afleveringer. Hans ’Majestæt’ Lindberg var ligeledes enormt vigtig, da han med ni klassekasser sagde ’mange tak’ for pladsen i startopstilling og gjorde sig fortjent til både topkarakter og sit royale kælenavn.

Landstræner Nikolaj Jacobsen havde også endnu en skarp aften på trænerbænken, hvor han viste, at han ofte har et ekstra taktisk gear i forhold til modstanderens træner. Nikolaj Jacobsen havde også modet til at bringe kolde spillere på banen i afgørende situationer, og hans evne til at komme med de rigtige og meget konkrete input til spillerne i timeouts var vigtig – blandt andet i midten af anden halvleg, da Danmark var under stort pres. Han havde også endnu en gang en heldig hånd med dikteringen af syv mod seks-spillet.

Facit er altså nu, at Danmark står med noget, der minder om et ben i semifinalen. Hvis resultaterne flasker sig, kan landsholdet ende med at blive kvalificeret til medaljekampene på tirsdag – uden selv at være på banen.

Men ellers er kravet mindst ét sølle point mod Makedonien, og det skal Danmark kunne løse.

Det må simpelthen ikke gå galt. Og jeg tror heller ikke, det går galt.