Forholdet mellem Kevin Magnussen og Romain Grosjean er fuldstændig neutralt – intet tyder på, at de nogensinde bliver hinandens bedste venner. Foto: afp
Forholdet mellem Kevin Magnussen og Romain Grosjean er fuldstændig neutralt – intet tyder på, at de nogensinde bliver hinandens bedste venner. Foto: afp

Den interne Haas-kamp mellem Romain Grosjean og Kevin Magnussen udvikler sig positivt – for begge parter.

Lad mig med det samme slå fast: Der er ikke noget personligt modsætningsforhold mellem Grosjean og Magnussen. Men der er heller ikke meget, der tyder på, at de bliver hinandens bedste venner. Forholdet er så neutralt, som det kan blive mellem to ambitiøse Formel 1-kørere. Faktisk er franskmanden og danskeren lige præcis dét, de skal være: Hinandens bedste fjender.

De ved begge to, at de skal slå deres teamkammerat, og det er allerede nu tydeligt, at de vil presse hinanden til nye højder. Det var netop det, Haas-ledelsen ønskede, da de hyrede Kevin Magnussen, så ’hinandens bedste fjender’ er den rigtige beskrivelse.

Mine kilder i Haas-teamet lægger ikke skjul på, at Grosjean allerede nu er mere bekymret over Kevin Magnussen, end han nogensinde var over sin tidligere teamkammerat Esteban Gutierrez.

629

Grosjeans fantastiske sjetteplads under kvalifikationen i Australien var det første resultat af duellen. Franskmanden havde i en vis grad stået i skyggen af danskeren under vinter-testene i Barcelona, og under kvalifikationen i Melbourne svarede han igen med en omgang, der vil stå tilbage som en af de mest imponerende i hele 2017-sæsonen.

Haas-duellen er en kamp med høje indsatser. I forsøget på at nærme sig Grosjeans kvalifikations-tider i Melbourne røg Magnussen af banen to gange. Under kvalifikationen i Kina var det omvendt: Her tvang Magnussen sin teamkammerat ud i en oversatsning, der kostede Grosjean en highspeed-snurretur, der var centimeter fra at ende i autoværnet.

Det er umuligt at forudse, hvordan kampen mellem Haas-kørerne vil udvikle sig. Indtil nu har ingen af dem haft en weekend uden problemer, men det kan være, at det kommer her i Bahrain, og så ved vi lidt mere om, hvor Magnussen står i forhold til Grosjean. Lige nu vil jeg vurdere franskmanden til at være den hurtigste, men der er tale om små marginaler, og den selvtillid, danskeren tankede i Kina, kan ændre billedet.

424214446514424465421

At Kevin Magnussen i øjeblikket er den bedst placerede Haas-kører i VM, har også rykket på den indre magtbalance blandt Haas-teamets mekanikere og ingeniører. Hver kører har sit eget lille crew, og Grosjeans folk har indtil nu været de dominerende i Haas-pitten.

Der er tale om en venskabelig dyst, og hele teamet kæmper naturligvis for fælles fremgang, men Formel 1 er befolket med konkurrencemennesker. Det var man ikke i tvivl om, hvis man så de glade og lettede ansigter hos Magnussens folk efter Kinas Grand Prix. Danskeren har med enkelte undtagelser overtaget det crew, der sidste år arbejdede med Esteban Gutierrez. Her gennemlevede de en skuffende sæson med mexicaneren, der ikke fik et eneste VM-point, mens Grosjean i den anden Haas-racer scorede 29. At Gutierrez med fem 11. pladser mange gange var uhyre tæt på at score point, gjorde kun sæsonen endnu mere frustrerende for hans folk.

Med Magnussens fire VM-point fra Kina kan det crew, der fik så mange skuffelser med Gutirrez, endelig ranke ryggen. Og de satser naturligvis på at holde føringen i den interne kamp med folkene i den anden side af Haas-garagen, og det vil kun styrke Magnussens position.

628

Grosjean vs. Magnussen – det bliver en af de mest spændende kampe i Formel 1-VM 2017.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.