Bang!

Sådan lyder dét, når en bold rammer pandebrasken på Bubacarr Sanneh. Og præcis sådan lyder det, når FC Midtjylland sparker døren til mesterskabskampen op.

For det er præcis, hvad guldkampen nu er. Pivåben. Med sejren på Brøndby Stadion er alt åbent i toppen af Superligaen. Holdet, der får flest point i de to sidste runder på fredag og næste mandag, er danske mestre. Så simpelt og neglebidende er regnestykket, inden en vanvittig uge for både Brøndby, FC Midtjylland og Superligaen.

FC Midtjylland gjorde det, intet andet hold har formået siden august sidste år. De slog Brøndby og forvandlede med et trylleslag en fjern snert af guld i næseborene til en helt igennem realistisk og ganske gennemtrængende lugt. Mesterskabet kan meget vel ende på Heden, når boet gøres op om en lille uges tid.

Er Brøndby stadig favorit?  Ja, det er de. De blå-gule har det på papiret nemmeste kampprogram på hånden og et plus på målforskellen som en klokkeklar fordel. Men er det nu, gummibenene kan melde sig? Ja, det er da nu eller aldrig. Brøndbys kamp på fredag i Horsens er med ét gået fra feel good-film med smil på læben til en gyser af Stephen King’ske dimensioner. Kampen skal vindes. Og det samme skal den efterfølgende hjemmekamp mod AaB, hvis 13 år uden mesterskab ikke skal blive til 14. Omvendt kan de blå-gule trøste sig med, at mesterskabet fortsat er i egne hænder.

Det kan FC Midtjylland ikke. Og de sejrende midtjyder har oven i købet en særdeles vanskelig udekamp på fredag mod et FC København-hold, der kæmper for æren, bronzen og en plads i Europa. Allerede dér kan mandagens sejr blive nulstillet. Omvendt kan Jess Thorups hårdt kæmpende helte ride videre på en bølge af succes, der nu i det mindste har udskudt afgørelsen af mesterskabskampen til sidste Superliga-runde. Lige meget hvordan det går på fredag i Horsens og i Parken.  Det tjener i dén grad til ulvenes ære. Midtjyderne kunne, da de skulle. Det kunne Brøndby i pokalfinalen forleden. Det kunne de ikke med mesterskabet på spil mandag aften.

At smide Brøndbys præstation i gummibens-kategorien vil være en tilsnigelse. Men det var ikke, det Brøndby-hold, der har begejstret sæsonen igennem, som var på banen til en af de mest imødesete Superliga-kampe i meget lang tid. Det var i stedet et hold opsat på at slås guldet hjem – ikke spille det hjem. Sådan var konditionerne i en kamp, der stillede sulten, når det gælder spænding – men efterlod et stort hul i maven hos fodboldfeinschmeckeren.

Det, der kunne være blevet en kamp til historiebøgerne, blev en uskøn mellemregning på vejen mod det, der nu bliver en spændingsmættet afslutning. Det kunne have været kulminationen på et fantastisk mesterskabsspil. Det blev lidt en kunstnerisk maveplasker.

Jeg havde håbet at se en kamp, hvor landets to bedste mandskaber i denne sæson fremhævede og fremviste de styrker, der har gjort dem til netop dét. I stedet var det mere holdenes svaghederne vi fik at se i en kamp, hvor tacklingerne, fejlene og de lange bolde fløj til højre og venstre, mens det gode fodboldspil var glemt for en stund.

Var der alt på spil? Det var der. Og det giver derfor god mening, at den neutrale tilskuer ikke blev belønnet med et festfyrværkeri af en velspillet fodboldkamp. Men der var trods alt god grund til at have højere forventninger med tanke på, hvad vi indtil nu har set fra først og fremmest Brøndbys side. Men de blå-gule savnede både Simon Tibbling og dén dræbermentalitet, der har ført dem til tops i denne sæson.

Dræbermentaliteten havde FC Midtjylland mandag aften. Den, der har den de kommende syv dage, bliver kåret til danske mestre, når det bliver mandag igen. Bang, det bliver en gyser!