KOMMENTAR

Brøndby er pokalmestre. Fortjente pokalmestre! Selv om finalemodstanderen fra Silkeborg overraskede ved at score det første mål i en Brøndby-domineret kamp, var der ikke meget tvivl. Brøndby skulle have den første titel i ti år – og de fik den.

Den blå-gule pokaltitel kan ingen røre ved. Hvor Silkeborgs vej til Parken ikke just var belagt med uoverkommelig modstand (Lyngby og Randers var de eneste Superliga-hold, red.), forcerede Brøndby både landets nummer to og tre i form af FC Midtjylland og FC København inden mødet med ’Søhøjlandets drenge’. Brøndby ejede også størstedelen af finalen, selv om et ikke imponerende Silkeborg-hold til sidst fik sat storfavoritterne under en smule pres. Så det fortjente i årets pokaltitel er der ingen grund til at dvæle mere ved.

Brøndby er nu tilbage som en vindende klub i dansk fodbold. Klubben kan sætte flueben ud for den første af to titler. Den næste – og den vigtigste – kan komme i løbet af de kommende dage og uger, når mesterskabet afgøres.

Selv om et mesterskab naturligvis er en anden størrelse end en pokaltitel, skal man ikke undervurdere betydningen af, at Brøndby nu for første gang i et årti skal åbne pokalskabet med et andet formål, end for at køre en fugtig klud over fladerne. Klubben og fansene kan nu én gang for alle slå en streg over en martret og smertefuld årrække, hvor de sportslige resultater og de kaotiske tilstande i kulisserne kappedes om at trække flest negative overskrifter.

Netop de sportslige resultater har igennem de seneste to år været fremragende. Men nu er to andenpladser fra sidste sæson allerede vekslet til en titel. Og endnu én kan meget vel være på vej.  Der er så at sige kommet ’output’ på spillet og resultaterne i form af en titel og en pokal, som ingen kan fratage Brøndby og de mange tusinde fans, der finaledagen igennem leverede en imponerende støtte på højt, internationalt niveau.

Vestegns-klubben er nu igen, hvor den i egen og mange andres optik hører til. Som en klub,  der henter pokaler fra forhjul – ikke fra baghjul. Og som en klub, hvor spillet og resultaterne retfærdiggør den massive opbakning fra tribunerne. Vinder de oven i købet mesterskabet, kan vi oven i købet begynde at snakke om at være tilbage, hvor Brøndby ikke bare er en storklub af navn – men også af gavn. I hvert fald for en enkelt sæson. Ja, meget er sket på bare to år!

For 13 år siden vandt Brøndby ’The Double’. Derefter gik det hurtigt og drastisk den forkerte vej. Først nu er en del af verdensordenen i dansk fodbold, som vi kendte den for 15, 20 og 30 år siden, til dels ved at være genoprettet. Men en pokaltitel er naturligvis ikke nok.

Efter en fejring torsdag og et par fridage retter Alexander Zorniger blikket mod guldkampen mod FC Midtjylland på mandag. Og her giver pokaltitlen et massivt boost.  Tyskerens hold kæmper med træthed, og var det blevet til et skuffende nederlag i pokalfinalen, havde benene og hovedet alt andet lige været tungere til endnu en kæmpekamp på den anden side af weekenden.

Nu blev det til en sejr. Og det kan betyde alverden for Brøndbys guldjagt. Det ligner to titler på få uger for de blå-gule. Sker det,  vil tingene for første gang i mange år være lidt tilbage ’ved det gamle’ vest for København.