Sagen om den tidligere borgmester Anna Mee Allerslev bliver ved med at trække overskrifter. Også i dagens avis, hvor BT i dag kan fortælle om flere fejl i det revisionsnotat, som Anna Mee Allerslevs advokat har leveret til advokatfirmaet Horten i forbindelse med den seneste af to redegørelser.

Den første frikendte i januar 2018 eks-borgmesteren for inhabilitet i forhold til direktøren i Øens Murerfirma Jan Elving. Deres forhold har været omdiskuteret siden Anna Mee Allerslev lånte et festlokale af Elving i forbindelse med hendes 30 års fødselsdag i 2014. Senere gik Allerslev aktivt ind i en byggesag for Øens Murerfirma, og det fik hendes partifælle Charlotte Fischer til at sige, at ’det her hører til i kassen, der hedder korruption.’

Da Anna Mee gik af fik Horten til opgave at vende hver en sten i sagen. Og det er mildest talt ikke gået særligt godt. Mindre end to uger efter den første Horten- rapport kunne BT fortælle, at Allerslev havde fået udført en gennemgribende renovering af sin lejlighed af Øens Murerfirma.

Dermed var den første rapport – som kommunen havde brugt 81.000 kroner på – lige til at smide ud.

I slutningen af april færdiggjorde Horten så endnu en rapport til 87.500 kroner, som – med store forbehold – frikender Anna Mee Allerslev for at have modtaget ’et gavelement’ i forbindelse med renoveringen.

Horten har dog overset to centrale regnefejl, ligesom alle rapportens konklusioner alene bygger på den udlægning som Anna Mee Allerslev har af sagen. Horten har ikke fået adgang til de underliggende bilag. Og når Horten end ikke spotter helt basale regnefejl, så er der kun et at sige. Enten må Horten gøre arbejdet ordentligt eller også må skatteborgerne få pengene tilbage.

kark-