Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) var torsdag den 6. april 2017 kaldt i samråd om omfanget og betydningen af den øgede kvælstofudledning, som fremgår af rapporten 'Vandmiljø og Natur 2015'.. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix 2017)
Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) var torsdag den 6. april 2017 kaldt i samråd om omfanget og betydningen af den øgede kvælstofudledning, som fremgår af rapporten 'Vandmiljø og Natur 2015'.. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix 2017) Foto: Ida Guldbæk Arentsen

»Vi vil politikerleden til livs.« Sådan lød det i sidste måned siden i en fælles udtalelse fra formændene i de ni største ungdomspartier. De unge politiker-spirer skriver i et såkaldt politiker-løfte, at fremtidens politikere skal være ærlige, bevare jordforbindelsen samt gå forrest i kampen for en respektfuld og saglig debat.

Desværre ser det ikke ud til, at de voksne politikere på Christiansborg har tænkt sig at leve op til de unges gode intentioner. Nærmest tværtimod. De seneste ugers turbulens om først transportminister Ole Birk Olsen (LA) og senest miljøminister Esben Lunde Larsen (V) har begge tæret på politikernes hårdtprøvede troværdighed.

Sidstnævnte Lunde Larsen slap i går med en ’stor næse’ i sagen om de såkaldte ’kvotekonger’, som er en betegnelse for de få velhavende fiskere, der de seneste år har sat sig på en meget stor del af fiskekvoterne. I sidste uge beskyldte Dansk Folkeparti ministeren for direkte at have løjet for Folketinget, og efter i flere dage at have fastholdt sin version af sagen, valgte Esben Lunde Larsen tirsdag at undskylde hele Folketinget for at have misinformeret om mulighederne for at dæmme op for kvotekongerne.

Den 38-årige minister blev ifølge BTs kilder banket på plads af Venstres ledelse og DF-ledelsen i fællesskab, så han ikke havde andet valg end at angre, hvis han ville beholde sit job.  Sagen minder meget om forløbet op til Ole Birk Olesen 15. marts fik en næse for at have tilbageholdt informationer om PostNords gigantunderskud for transportudvalget. I begge tilfælde skulle ministrene have kniven for struben før, at de erkendte deres brøler. Og i begge tilfælde beskyldte DF ministrene for at lyve, men valgte i sidste ende at lade dem nøjes med et gult kort, som en ’næse’ vel bedst kan beskrives.

Lad os håbe for demokratiets skyld, at de unge håb husker deres politiker-løfte, når de engang indtager de bonede gulve.

SMS

Tophistorier

Hitter på Facebook