Spytklatter på varerne i indkøbskurven, unge mænd, der råber ’naziluder’ på gaden, dødstrusler på de sociale medier og en hverdag med PET-vagter døgnet rundt er udlændingeminister Inger Støjbergs (V) virkelighed.

Det fortæller ministeren om i et stort interview med Berlingske.

»Jeg kommer aldrig nogen steder alene, bare Inger. Når jeg kommer, så kommer vi altid mindst tre. Livvagterne er også med juleaften, til min venindes 40-års fødselsdag og med på festival om sommeren. De er også med ude, når man skal prøve tøj, og andre steder, hvor man egentlig ikke synes, det kommer andre ved.«

Inger Støjberg har siden 2015 haft beskyttelse af PET-vagter og er flere gange blevet truet på gaden på grund af hendes værdipolitik.

Vi kan vel alle sammen blive enige om at tage afstand fra, at politikere skal udsættes for vold og dødstrusler udelukkende på grund af deres politiske synspunkter i dagens Danmark, men?!!

Ja, for der er stemmer på de sociale medier, der efter interviewet med Inger Støjberg, tager afstand fra det, men samtidig tilføjer et lille, men ikke ubetydeligt ’men.'

»Forfærdeligt, at vi er nået der til i Danmark! Men jeg kan ikke have medlidenhed med Støjberg, hun truer jo også andre mennesker på livet hver dag!,« skriver én Twitter-bruger ud af mange i samme dur.

I et demokrati som det danske kan der aldrig, som i aldrig nogensinde uden undtagelse, tilføjes noget som helst ’men’ i denne sammenhæng.

Det er galt nok, at vi har politikere som Inger Støjberg og Pia Kjærsgaard, der ikke kan færdes bestemte steder i Danmark og skal have PET-beskyttelse døgnet rundt på grund af deres holdninger. Men det er yderligere forstemmende, at så mange mener, at det er en legitim konsekvens, fordi man er uenig med en politiker i den førte politik og vedkommendes udmeldinger. Det lille ord siger i sig selv noget om, hvor vi er i den offentlige debat – i retfærdiggørelse af vold.

Drop nu det ’men’. Bare tag afstand. Punktum.