»Jeg hedder Lior. Jeg er 27 og fra København. Jeg søger en pige, som vejer under 60kg, har minimum en C-skål og går op i sin krop. Du skal have en god uddannelse og helst ikke arbejde i en tøjbutik. Hvis du ikke passer til ovenstående, så er vi ikke et match, og du behøver ikke at swipe til højre.«

Synes du, det lyder en lille smule overfladisk? Synes du, jeg lyder som et dumt svin? Synes du, at det er langt over stregen for, hvad man kan tillade sig?

Det synes jeg.

Men ikke destomindre er det, hvad jeg møder på diverse dating-apps som Tinder og Happn - bare den anden vej rundt. Det er som om, det er helt naturligt for mange piger, at man som fyr, oplyser sin højde. De vil have en fyr, der er højere end dem, og det er vel bare en smagssag. Det er da okay... eller?

Hvorfor er det et problem, hvis fyre efterlyser piger, som vejer mindre end dem? Man kan vel altid tabe sig for at nå en bestemt vægt? Bliver du afvist for din højde, bliver du afvist for noget, du ikke kan lave om på.

Lad mig komme med et eksempel.

Jeg matchede med Marlene på Happn i slutningen af 2017. Vi skrev lidt frem og tilbage og aftalte at mødes onsdag eftermiddag. Tirsdag aften skriver hun til mig og spørger ind til min højde. Jeg svarer kækt tilbage, at mit pas siger 1.75, men at jeg i virkeligheden nok nærmere er 1.72. Marlene svarer sekunder efter, at jeg desværre er for lav til hende, og vi nok ikke har særligt meget tilfælles alligevel.

Først blev jeg helt paf. Derefter kunne jeg ikke dy mig for at spørge, hvor høj hun selv var. Hun svarede, at hun var 1.74 og mit svar var:

»Nå okay.. men du er også for overfladisk til mig, og vi har nok ikke særligt meget tilfælles alligevel.«

Fornærmet er så meget at sige, men ked af det blev jeg da. Selvfølgelig er det godt at vide, hvad man søger, men ville du blive forarget, hvis jeg for eksempel skrev sådan her til en pige?:

»Hej Sofie. Du er desværre for tyk til mig. Sorry.«

Så vil jeg bare lige minde dig om, at pilen altså peger begge veje. Overvej lige først, om du er bedre selv, inden du anklager mig for at være overfladisk.

Jeg har aldrig haft komplekser omkring min højde. Men jeg har et horn i siden på hykleriet.

Vi er nødt til at starte med os selv, hvis vi vil den overfladiske datingkultur til livs. Jeg vil gerne tage det første skridt og provokere dig med dette indlæg til at blive bevist om det signal, du sender, når du skriver »søger en fyr på minimum 1.80.«