Så stod vi der, min mand gennem 21 år og jeg, spændte og forventningsfulde i den smukke, lyse sal på en ganske almindelig mandag aften sammen med 30 andre voksne mænd og kvinder i afslappet tøj. Vi var taget sammen til et kærligt tantra-arrangement.

Vi var på opdagelse i nyt land – hver især havde vi deltaget i andre tantra-workshops – men aldrig sammen.

Der blev budt velkommen til alle nye ved, at vi stillede os i midten af kredsen og fik et kærlighedsbad i lyd og fagter af alle de andre deltagere. Derefter havde dem, der var her som par, mulighed for at stille sig ind i midten.

Vi kiggede på hinanden, trådte tøvende et lille skridt frem, og - ubemærket for de andre - trak vi os hurtigt tilbage igen: Ordløst mærkede vi begge, at vi i aften ville have friheden ved at være ’alene’ afsted. Et dejligt gys af spænding gik som en iling gennem min rygsøjle.

Jeg var så optaget af min egen udforskning af lyst i min kontakt med mange nye, maskuline hænder, rygge, skuldre og blikke, at det var svært samtidig at holde øje med, hvad min mand foretog sig.

Jeg var død nysgerrig, men en indre insisterende stemme hviskede til mig, at jeg skulle slippe ham:

»Nyd nuet, kære kvinde, sans din egen krop, og hvad den kan li´ og ikke li´ i kontakt. Lad din mand nyde nuet med de feminine møder, han går ind i.«

Jeg slap for en stund og tillod mig selv at gå ind i beruselsen af at blive trygt berørt at mange forskellige nærværende mænd. Wow, det hele var så uskyldigt og samtidig så hjerteåbnende og kærligt. Alle respekterede tydeligt mine grænser - vi var som nye blevet introduceret til de kropslige tegn, der viste vores grænser.

I starten tænkte jeg, at jeg kun havde lyst til at lave øvelserne med præcis ham og så ham der også, der så lækker ud. Men efterhånden som timerne gik, blev hver mand på magisk vis smuk og interessant i mine øjne på hver deres måde.

På et tidspunkt fik jeg mulighed for at kunne betragte min mand, der havde fået ’syv minutter i himlen’ med massage af en kvinde. Derefter skulle han opfylde hendes syv minutter. På een måde føltes det lidt farligt, samtidig med, at en fin, fin glæde og varme fyldte mig over at se min livsledsager nyde kontakten med en anden kvinde uden skyld og skam.

I pausen, hvor vi smagte jordbær dyppet i smeltet chokolade, søgte jeg min mand. Han var dog helt opslugt af at snakke med et par brune øjne og en slank, smidig krop. Inden jeg kunne nå at trække mig, lagde han armen omkring mig og introducerede mig kærligt til kvinden, der var ekskone til en af hans kammerater i Eventyrernes Klub. Jeg fik et varmt smil tilbage fra hende, men søgte hurtig tryghed hos en sød kvinde, jeg havde mødt før.

Jeg mærkede en langsom, snigende stikken i maven af uro og mindreværd, men tvang mig selv til at gå ind i det hyggelige pudefyldte rum igen. Her fik jeg bind for øjnene sammen med alle de andre kvinder. Vi sad hver især på en madras, og mændene kom nu en og en ad gangen på besøg på vores ø og servicerede vores fødder. Jeg sansende hvert et øjeblik og følte mig som en græsk gudinde - mændene lod også til at nyde det ganske meget.

En times køretur og en natmad senere krøb jeg træt ind under dynen til min elskede for at putte godnat. Han lagde roligt mobilen væk og sagde opstemt:

»Lotte har lige accepteret min venneanmodning.«

Et voldsomt jag gik gennem mit hjerte, jeg krøllede mig helt sammen for ligesom at beskytte mig og blev kold af angst.

»Rolig, rolig, kæreste kone – jeg er her for dig.«

Han lagde sig varmt i ske omkring mig, jeg slappede mere af, og efter mange rolige vejrtrækninger sammen svævede vi begge ind i en ny drømmeverden.