Vi kender nu navnene på de 16 spillere, som Klavs Bruun Jørgensen satser på til EM i Frankrig.

Landstræneren uddelte onsdag formiddag de to sidste billetter til rutinerede Lotte Grigel og det unge talent Mathilde Hylleberg, og dermed er den danske trup komplet.

Hvis vi skal være realistiske – og det skal vi jo – så er det ikke en trup, der får optimismen til at boble.

På papiret ligner dette ikke et hold, som kan gå i semifinalerne.

Stine Jørgensen er ude af EM med en skade - og det får stor betydning for Danmark, mener Søren Paaske, B.T.s håndboldkommentator.
Stine Jørgensen er ude af EM med en skade - og det får stor betydning for Danmark, mener Søren Paaske, B.T.s håndboldkommentator. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Der har allerede været sagt og skrevet meget om fraværet af anfører Stine Jørgensen, men det er der, vi er nødt til at tage vores udgangspunkt.

For Stine Jørgensens knæskade gør ondt på håndboldkvinderne. Rigtig ondt. Det var med afstand det værste afbud, der kunne ramme landsholdet.

Klavs Bruun har bygget meget op om Odense-spilleren, og hendes betydning både på og udenfor banen kan nærmest ikke overvurderes.

Det har i de seneste år uden sammenligning været Stine Jørgensen, som har skullet træde i karakter, når tingene spidsede til for landsholdet, og hendes klasse og rutine kommer man til at mangle.

Anne Mette Hansen kommer til at skulle tage et stort ansvar under EM i Frankrig.
Anne Mette Hansen kommer til at skulle tage et stort ansvar under EM i Frankrig. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Det tomrum, hun efterlader sig, er af en betragtelig størrelse. Sådan helt generelt, men i særdeleshed i bagkæden, og jeg kan ikke umiddelbart få øje på en naturlig afløser, når jeg kigger på de 16 udvalgte spillere.

Rigtig meget kommer nu til at ligge på Anne Mette Hansens skuldre, og Gyør-spilleren har da også et højt niveau, når det kører for hende, men vi har tidligere set, at hendes fysik bliver udfordret under en hård slutrunde.

Udover Anne Mette Hansen er der udtaget en række spillere, hvor det er svært at vide, hvad vi kan forvente os.

Odense-duoen Mie Højlund og Nadia Offendal har fået chancen, og de har begge nogle spændende kvaliteter, men er også slutrundedebutanter, så vi aner dybest set ikke, hvad de kan på øverste niveau.

Der er også Kristina Jørgensen, som har fået masser af ros fra Klavs Bruun og assistenten Lars Jørgensen, men virkeligheden er altså, at hun stadig kun er 20 år og blot har en enkelt slutrunde på cv’et.

Sidste bagspiller, der kaster med højre hånd, er Lotte Grigel. Hendes aftryk i den rødhvide trøje har aldrig for alvor levet op til forventningerne, og det faktum, at Klavs Bruun har hende på et af truppens to yderste mandater, indikerer da heller ikke stålsat overbevisning om Grigels niveau i denne ombæring.

På højre back bliver det nødvendigt, at Mette Tranborg honorerer landstrænerens tårnhøje tillid, når hun ser ud til at skulle spille en nøglerolle. Og selvom Tranborgs udvikling går den rigtige vej, mangler vi fortsat at se hende brage igennem på allerøverste niveau.

Afbuddet fra Line Haugsted er vi også lige nødt til at runde. Offensivt tror jeg ikke, det får den store betydning, men defensivt kommer danskerne til at savne den solide og kontante Haugsted.

Når Danmarks forsvar har set skarpest ud, har det været med Haugsted i en hovedrolle, og derfor kommer landsholdet også til at mangle Viborg-spilleren i Frankrig.

Således er der altså nok at arbejde med for landstræner Klavs Bruun, når spillerne møder ind i EM-lejren på mandag.

Hvis man kigger på holdet spiller for spiller, synes jeg ikke, han råder over et mandskab, som uden problemer får et stort resultat med hjem i bagagen.

Derfor vil det kræve noget ekstraordinært taktisk samt et ekstremt velfungerende dansk kollektiv, hvis danske håndboldfans skal få en rigtig sjov december.