KOMMENTAR

Det er derby-tid. Og tid til sæsonens første af slagsen!

For første gang kan de to københavnske storklubber måle sig over for hinanden head-to-head og få nogle af de svar, som altid svæver rundt i luften i starten af en ny sæson. Og det samme kan alle vi, der kigger på, når bolden ruller i Parken søndag eftermiddag. Der venter en interessant weekend.

Vis mere

For hvilken af de to storklubber står bedst? Hvem er indtil nu kommet bedst gennem transfervinduet? Og bliver det i denne sæson, F.C. København og Brøndby kommer til at kæmpe side om side i toppen efter mange år med store pointforskelle de to klubber imellem?

Det første ved vi mere om søndag aften, mens der allerede nu kan analyseres lidt på de to sidstnævnte spørgsmål.

I sidste sæson var der 23 point mellem Brøndby og F.C. København, da den sidste kamp blev fløjtet af for snart tre måneder siden. I Brøndbys favør. Året før var tallet 22 – men her var det F.C. København, der lå forrest. 45 point var dermed skredet i Brøndbys retning! Det er opsigtsvækkende tal, der siger ikke så lidt om de omvæltninger, de to klubber har været igennem på forholdsvis kort tid.

Inden søndagens derby fører Brøndby efter fire runder Superligaen med et enkelt point ned til FCK. Men bliver det symptomatisk for tætheden mellem de to klubber, når vi når længere frem på sæsonen?

Mit bud er ja. I år får vi et tæt løb mellem de to store klubber i Superligaens top. En top, som sidste års mestre fra FC Midtjylland naturligvis også må forventes at blande sig i.

Vis mere

For er det ikke den fornemmelse, man sidder tilbage med efter næsten en måneds superliga-bold og en hel del udskiftninger i trupperne både på Jens Jessens Vej og i Brøndby? F.C. København har taget et kvantespring fremad med først og fremmest de økonomisk krævende hyringer af Andreas Bjelland og Dame N’Doye, der har forstærket holdet betragteligt allerede fra første dag.

Bjelland ligner løsningen på alle Ståle Solbakkens defensive kvaler og går samtidig ind som en øjeblikkelig leder og boldfører i det opbyggende københavnske spil. Det er mange og vigtige potentielle problemer løst med bare én spiller, hvis Bjelland vel at mærke kan holde sig skadefri. Samtidig har Dame N’Doye indtil nu gjort min skepsis til skamme. Jeg havde – hånden på hjertet – forventet en dårligere udgave af den senegalesiske måltyv end den, vi de seneste uger har set i både Superligaen og kvalifikationen til Europa League.

Vis mere

Pilen peger frem og op for FCK.  Alt andet havde også været uacceptabelt med tanke på de lønkroner, Ståle Solbakken har kastet efter sine nyindkøb.  Men hvad med Brøndby? Mens FCK formentlig har sagt goddag til en kommende kulturbærer i Andreas Bjelland, har Brøndby sagt farvel til en i Christian Nørgaard. Og væk er også topscorer Teemu Pukki.

Søndag er en lakmusprøve for Troels Bechs indkøbte erstatninger. For hvor god er Josip Radosevic mod en stærk modstander? Har Dominik Kaiser et niveau mere end de fleste andre? Og kan Ante Erceg eller Mikael Uhre få Sydsiden til at glemme Teemu Pukki? Det bliver vanvittig interessant at se.

Vis mere

I sidste sæson var Brøndby langt foran FCK. Det kommer ikke til at ske i år. Men hvem får og tager overhånden? Det giver søndagen en indikation på.

Mesterskabet bliver langtfra afgjort i denne weekend. Men vi får en stor indikation på, hvem af Superligaens to største rivaler der snupper det interne magtovertag fra start.