KOMMENTAR

Er vi forvænte og forkælede, når vi stiller os kritiske op overfor de to første danske præstationer ved VM?

Åge Hareide siger ja. Jeg siger - måske knap så overraskende - nej.

B.T. er et af flere medier, der har givet Åge Hareide og hans hold en hård medfart efter torsdagens opgør mod Australien.
B.T. er et af flere medier, der har givet Åge Hareide og hans hold en hård medfart efter torsdagens opgør mod Australien. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Vi har her på B.T. været hårde i vores bedømmelser af først sejren over Peru og siden det skuffende uafgjorte resultat mod Australien i torsdags. Og det står vi ved. Både når det gælder bedømmelsen af den samlede præstation - og af de enkelte spillere.

Resultatet i den første kamp var ganske vist noget nær perfekt, men spillet lod noget tilbage at ønske i den heldige sejr. Mod australierne kunne der hverken sættes flueben ved det ene eller det andet. Derfor er tonen som den er i dag, selv om det kan synes uretfærdigt med tanke på pointhøsten.

Landstræneren mener, den danske presse er for negativ og for hård. Igen er jeg uenig. Vi i pressen ser ikke ens på dette VM. Nogle er hårdere i retorikken end andre. Sådan vil det være i en forskelligartet presse, som ser tingene fra forskellige udgangspunkter.

Nå, der skal ikke gå 'Presselogen' i den. Det skal handle om landsholdet og den bedømmelse, landstræneren ikke mener er fair. Han er fuldt ud klar over, at der er plads til forbedringer - men han synes stadig, kritikken bliver for skinger.

Danmark har fire point efter to runder og er klar til 1/8-finalerne med et point mod Frankrig på tirsdag. Men indtil nu har holdet ikke præsteret optimalt.
Danmark har fire point efter to runder og er klar til 1/8-finalerne med et point mod Frankrig på tirsdag. Men indtil nu har holdet ikke præsteret optimalt. Foto: EMMANUEL DUNAND
Vis mere

Det skal han have lov til. Så længe han forholder sig til kritikken og de mangelfulde præstationer, er vi nået langt. Det ville han ikke umiddelbart efter kampen. Det så heldigvis anderledes ud efter et døgns summen. Respekt for det.

Jeg er lige nu et par tusinde kilometer væk i landsholdets base camp i Anapa. Så jeg er ikke nødvendigvis den rigtige til at bedømme folkestemningen. Alligvel er mit indtryk, at folkestemningen læner sig over mod, hvor vi befinder os. Ret mig, hvis jeg tager fejl. Men de bulletiner, vi får hjemmefra, tyder på at danskerne langt fra har tabt kæben over de rød-hvides to første kampe.

Lige nu er stemningen ganske vist lidt til den negative side. Men det kan Åge Hareide og hans landshold ændre med et trylleslag med en god præstation mod Frankrig på tirsdag. Og det er naturligvis det, vi alle håber på. Jubelen er kun et enkelt mål eller en enkelt kamp væk. Sådan er en intens og komprimeret VM-slutrunde på én og samme gang så forbandet og fantastisk. Så lad os komme videre, se fremad og glæde os til tirsdag.