Nicklas Bendtners voldssag er slut!

Landets mest kontroversielle fodboldspiller skal i fængsel i 50 dage - eller afsone en tilsvarende dom med fodlænke. Det ligger nu helt fast, efter han onsdag droppede sin ankesag.

Samtidig har Statsadvokaten frafaldet sin kontraanke. Årets mest omtalte retssag i sportens verden er dermed et overstået kapitel knap to en halv måned efter det hele startede med et overfald efter en bytur i København.

Bendtner har foretaget en u-vending i forhold til den udmelding, han kom med, efter han i byretten den 2. november blev idømt 50 dages fængsel.

Dengang sagde han, at han selvfølgelig ville anke - og det gjorde han også. Men nu har han droppet sin appelsag.

Hans advokat Anders Nemeth indikerer det, og jeg hører noget tilsvarende fra kilder omkring Bendtner: Han har droppet sin anke, fordi han ikke orker endnu en tur gennem det juridiske system - og endnu en vridetur i mediemøllen. Han har kort sagt fået nok.

Bendtner har udadtil ageret roligt og fattet i løbet af de seneste måneder. Men sagen og retssagen har naturligvis tæret hårdt på ham.

Nu vil han lægge sagen bag sig så meget og så hurtigt, han kan. Også selv om konsekvensen er 50 dage bag tremmer. Jo hurtigere, han kan få hele sagen ud af verden, desto hurtigere kan han komme videre med et liv og en karriere, der lider under de seneste måneders begivenheder.

Kan han afsone sin dom snart, kan han måske endda være tilbage på banen igen, når den norske sæson starter igen den 31. marts. Det vil overraske mig, hvis det ikke også har været en del af overvejelserne.

Bendtners trang til at komme videre er én side af sagen. En anden er, at Statsadvokaten forleden kontraankede Bendtners dom. Han kunne derfor risikere en strengere straf i landsretten.

Nu ligner det en studehandel mellem Statsadvokaten og Bendtners advokat, hvor begge parter har trukket en anke tilbage. Dermed står byrettens afgørelse fast.

Intet kan nu omgøre, at Bendtner har stemplet 'voldsmand' i panden. Nu skal han tage sin straf, inden han kan tage det første af mange skridt mod at viske det væk igen.