I dag lørdag fylder Kronprins Frederik 50 år og stort tillykke med dagen!

Jeg har dog længe glædet mig over, at jeg ikke er medlem af Kongehuset. Ikke fordi jeg har spor imod de danske kongelige. Jeg kunne også godt tænke mig et større hus. Nej, det er fordi, man som medlem af Kongehuset tvangsindlægges på livstid til at agere cirkusklovn til skue for hele den danske folkepøbel.

Hvis det var mig, der boede i mit eget slot i det centrale København, så ville de enkelte revolutionære republikanere, som ville gøre mig et hoved kortere eller som minimum afsætte mig til en selvbetalt to-værelses i et socialt boligbyggeri med masser af bandekriminalitet, være den mindste af mine bekymringer. Tværtimod ville det være lidt forfriskende med nogle kritikere.

Det værste ville være den evige skamros.

Kronprins Frederik er som en nyfødt elefantunge i Zoo. Hvis den/han samler en jordnød op eller vælter over sine egne ben, så står alverdens beskuere og siger ‘nåååh’ og ‘åååårrrh’ og klapper, som havde den/han vundet Nobelprisen.

I mandags var Kronprinsen for eksempel ude og løbe Royal Run i flere danske byer. En dag halvt i løb, halvt i kronebil. Da Kronprinsen så runder Amalienborg, står mor Margrethe glad på balkonen og vinker til sin søn. Og Frederik vinker selvfølgelig tilbage. Dette lille optrin resulterede i talrige artikler på landets nyhedsmedier - også min egen arbejdsgivers. Og de sociale medier væltede over af tweets og statusopdateringer, som kunne gøre enhver sukkersygepatient sløj.

»Ååååårh! Frede vinkede lige op til Mutti! Skønt øjeblik,« skrev en Maria på Twitter efter den lige knap 50-årige kronprins havde formået at løfte sin højre hånd og hilse på sin mor.

»Stopper for at vinke til mor. Total rørende og masser af tårer her,« tweetede en anden.

Min 13 måneder gamle søn kan også vinke til sin mor og gør det hver morgen, når hun går ud af døren og på arbejde. Vi siger også 'nåååh' og 'iiiih', men mon ikke vi er kommet over det, når han fylder 50.

Da alverden - og dermed også Dronning Margrethe - skulle ind i det herrens 2016, så gik det galt med papirerne under nytårstalen, og Dronningen rodede rundt efter det rigtige sted i talen. Dagen efter udtalte en retoriker i Berlingske, at ‘det styrker dronningen.’

Hvorfor bliver Dronningen en bedre regent, fordi hun ikke kan finde sine papirer?

Altså, jeg kunne også sagtens have fumlet med mine talepapirer, hvis det var mig. Men ingen havde nok sagt, at det styrkede mig menneskeligt eller fagligt.

Der er meget at rose kongefamilien for. Lad os holde os til de ting, som rent faktisk fortjener ros. Ikke om man kan rode i sine papirer eller vinke til et andet voksent menneske.

Derfor vil jeg personligt rose dagens fødselar. Nemlig for hans ihærdige medlemskab af Den Internationale Olympiske Komite, som ellers er en af de få ting, hvor alverden siger prinsen imod. Det kræver rygrad som Kronprins at insistere på at være en del af et magtfuldt politisk organ besat af masser af skumle typer, der efterforskes for alverdens former for kriminalitet. Stå fast!

Kære Frederik, rigtig hjerteligt tillykke med fødselsdagen.

PS: Køb en teleprompter til din mor. Det ønsker hun sig.