BLOG: I videoen over artiklen kan du se et klip fra Kanal 5-programmet Politijagt, hvor færdselspolitiet stopper en mand, der har kørt for stærkt i en byzone.

Jeg fascineres ofte af bilisters evne til at stange fuckfingre ud af vinduet og deres hang til at sidde og råbe op i deres gudskelov lydtætte boble af en bil, når et eller andet ligegyldigt ikke lige går deres vej.

Der er dog særligt en ting, hvor min simple fatteevne for alvor kommer til kort. Nemlig bilisternes raseri over politiets fartkontroller. Altså dem, som bilisterne med malplaceret tudefjæs har døbt 'fotofælder,' så man får billeder på nethinden af en fed mus, der er afgået ved døden i en klapfælde, der lokkede erotisk med et stykke daggammelt ost.

Så sent som den nyligt overståede 1. juledag blev synet af en af fartkontrollerne for meget for en mand fra Rødekro. Derfor gik han hen og bankede på døren til kontrolbilen, hvor der sad en embedsmand og passede sit arbejde. Sagde han god jul? Nej. Den sure bilist bad ham i stedet om at forsvinde fra den i øvrigt offentlige vej. Da det ikke rigtig virkede efter hensigten - til mandens åbenbart store overraskelse - så gik han hen til sin bil igen og hentede en økse, hvorefter embedsmanden i kontrolbilen måtte flygte for sit liv.

Altså, denne øksebevæbnede fuldblodsgakgakker havde ikke engang fået en bøde. Han kunne bare ikke snuppe, at nogen ville forhindre ham i at bryde loven, når han udviser en adfærd, der er til fare for andre mennesker.

Det er sjældent, at blitzede bilister ligefrem går amok med økser, men det sker jævnligt, at de standser deres bil og truer løs til højre og venstre, når de er blevet foreviget i deres lovovertrædelser.

Jeg kender ikke andre former for personfarlig kriminalitet, hvor lovovertræderne udviser den samme opførsel og totale mangel på selvrefleksion.

Tænk, hvis en bankrøver, som lige uretmæssigt havde hævet 300.000 kroner i Nordea og herefter satte i vild flugt ned ad Gentofte Hovedgade, pludselig stoppede op og gav sig til at svine alt og alle til, fordi han hørte en farvepatron springe i pengeposen. Så stod han der og råbte op om, at han var offer for 'en pengemaskine' og for 'chikane mod lovlydige borgere'. Senere kunne man måske endda høre sympatisører i medierne sige noget i retning af, at 'selvfølgelig skal man ikke røve banker, men heller ikke genere folk.'

Bankrøveren ærgrer sig sikkert, men det forekommer mig, at bankrøvere har tilstrækkeligt med åndsevne til ikke at anklage politi, embedsmænd og bankfolk for at snyde og chikanere ham i et væk, fordi han ikke får lov at stikke af med en årsløn i kontanter. Her er bankrøvere åbenbart bedre end alskens bilister.

Kære alle jer bilister, der tror at fartkontroller er en industri, der er skabt for at genere jer; I skal køre ordentligt! I skal ikke suse i overlydsfart rundt på lande- og motorveje og blive rødglødende, når I bliver fotograferet. Nej, det er ikke 'snyd', fordi fotovognen ikke er så nem at se, står bag et træ eller ligger 'lumskt' placeret et sted, hvor man jo saaaagtens kan køre 70, selvom skiltene viser 50.

Alle vi andre skal ikke risikere at blive til roadkill, fordi I ikke gider overholde loven. Hvis denne simple leveregel er for meget for jer, så tag bussen, toget, cyklen eller lignende. Eller bliv hjemme.